StoryEditorOCM
ShowbizHANA IVKOVIĆ

‘Slobodna‘ u Brnazama kod pobjednice ‘Superstara‘: Baka je kriva, evo što je napravila, nitko nije znao! A onda i tetka

Piše Ivana Prgomet
13. prosinca 2023. - 00:00

Za pobjednicu "Superstara" Hanu Ivković u njezinim rodnim Brnazama znaju svi. Kako i ne bi kad su joj u Sinju u nedjelju nakon što se vratila iz Zagreba priredili spektakularan doček uz vatromet.

image

U nedjelju je u Sinju Hani organiziran doček uz vatromet

Paun Paunović/Cropix

- Gradonačelnik Miro Bulj zvao je u petak da će Hani prirediti doček bez obzira na ishod natjecanja. U jedan dan sve su organizirali. Hvala im na tome i svim ljudima koji su došli i proveselili se s nama. Planiramo još jednu proslavu u Brnazama - govori nam majka Hane Ivković (17), Ivana Ivković (38). 

image

Hana Ivković pobijedila je pjesmom Tome Zdravkovića ‘Za Ljiljanu‘

Rtl

Hana i njezina majka Ivana primile su nas u svoj dom u Brnazama. Hana je najstarija od četiri sestre, a voli pjevati odmalena, iako za to nitko nije znao do trećeg razreda osnovne škole, kad ju je baka upisala u crkveni zbor.

- Uvijek sam voljela pjevati, no nisam bila svjesna da imam dara za to. Do crkvenog zbora nisam htjela nastupati u školskim priredbama. Bojala sam se publike, bojala sam se kako će to sve skupa zvučati. Imala sam tremu. Voljela sam crkvene pjesme jer mi baka pjeva u zboru. Oformio se dječji zbor u Brnazama i baka je rekla da će me upisati. I upisala me je. Nitko do tada nije znao da volim i da znam pjevati - govori nam Hana. 

Obitelj je cijela muzikalna, majka i otac obožavaju rock ‘n‘ roll. 

- Majka me uspavljivala AC/DC-jem - smije se Hana. 

Hana se "oslobodila" u sedmom razredu osnovne škole i poželjela se prijaviti na natjecanje u pjevanju u Sinju "Prvi mikrofon", na kojem je pobijedila pjesmom "Shallow" Lady Gage i Bradleyja Coopera

- Tjedan dana iza toga bio mi je rođendan. I tetka mi je za rođendan uplatila satove pjevanja u Solinu kod učiteljice pjevanja Branke Pleštine i tu je sve počelo. Majka je onda pitala bih li voljela nastaviti, ja sam rekla da bih. I evo već dvije godine idem na satove pjevanja - govori nam Hana. 

image

Hana Ivković
RTL

U "Superstar" prijavila ju je rodica. Hana nije ni znala da ju je rodica prijavila, koja joj je samo pokazala prijavnicu. Hana je bila u šoku kad su je pozvali u show.

- Bila sam u šoku kad su me pozvali na predaudiciju u Split, ali naravno da mi je bilo drago. Svaki put kad su bile audicije, vodila sam prijateljice sa sobom. One su išle sa mnom i u Zagreb. Trema me nikad nije prošla. Ni danas.

Najgore mi je bilo prije emisija uživo. Bilo mi je žao da ispadnem jer povezala sam se s ostalim natjecateljima, ali kad bi došao taj petak mislila sam se "oću, neću ispasti, ostali svi zvuče ekstra, ti sebi ne zvučiš dovoljno dobro". I onda dođe ta subota i svi ti kažu "ne boj se, uvijek će netko morati ispasti". I tako bi nekako trema prošla - govori nam Hana. 

U Zagrebu je u hotelu provela više od mjesec dana. 

- Svi smo se sprijateljili i zbližili. Najviše sam se sprijateljila s Dinom i Tonijem, Vanesom, Davidom... Sa svima, ali najviše s Dinom i Tonijem. Dino je od početka govorio, "ja i ti ćemo u superfinale". Govorila sam mu, "nema šanse".

image
Rtl/

U Zagrebu mi je najviše nedostajala domaća materina juha. I sestre naravno, one su mlađe od mene. Čule smo se stalno na telefon, ali jako su mi nedostajale. One su jako male. Jedna ima šest godina, a druga će sad tri. Starija ima 12 godina.

Kad uđeš u kuću iz škole, samo čuješ "Hana, Hana", one te trče zagrliti i poljubiti. Baš mi je bilo čudno ne vidjeti ih tih mjesec dana. Bilo mi je lijepo u Zagrebu, ali isto mi je nedostajao dom. Ne bih se mogla zamisliti da živim u Zagrebu. Lijep je grad, ali nema meni do mog Sinja i Brnaza.

Jedino ako karijera bude zahtijevala, onda bih išla u Zagreb, ali to su sad više sile, a ljepše mi je tu gdje jesam - smije se Hana. 

Pobjedu u "Superstaru" nije očekivala. 

- Bila sam šokirana. Nisam očekivala da se to događa meni. Bila sam uvjerena da će Dino i Petar ići u superfinale i da će Dino osvojiti. Bila sam sto posto uvjerena u to. Kad su prozvali moje ime, Dino je slavio. Rekao je da će biti sretan pobijedila ja ili on. Baš smo se jako zbližili. Šokirana sam i dalje. Još ne vjerujem da se to dogodilo. Da nije ove nagrade "Superstar", ne bih vjerovala da se sve ovo dogodilo - govori nam Hana, pokazujući nagradu na stolu. 

Član žirija Tonči Huljić stalno ju je tijekom showa obasipao komplimentima. Filip Miletić ponudio joj je suradnju, a Severina je zahvaljivala Gospi sinjskoj nakon Hanine pobjede. Nika Turković također ju je hvalila kao izvanrednu pjevačicu.

Osim titule pobjednice "Superstara" Hana je pobjedom u showu osvojila i 50.000 eura.

image

Doček u Sinju

Paun Paunović/Cropix

- Uložit ću sigurno u glazbu. Voljela bih prvo stati malo, razmisliti o svemu - govori nam Hana. 
Glazbeni uzor joj je Toma Zdravković, čijom je pjesmom "Za Ljiljanu" i pobijedila u showu. 

- Od žena cijenim Aleksandru Prijović stvarno, iako ne znam bih li pjevala njezine pjesme. Bila sam u Sinju na njezinu koncertu u klubu i slikala sam se s njom u backstageu. Ta žena je baš čudo. Lepa Brena mi je isto uzor. Jedva čekam njezin koncert iduće godine u Zagrebu. Volim i Mariju Šerifović. Volim sevdah jako. Obožavam i Olivera. Ne znam koga bih sad izdvojila. Nika Turković mi je isto super. Sve cijenim - govori nam Hana.

Doček u Sinju ju ju također šokirao. 

- Znala sam da će biti doček, ali nisam očekivala da će biti onoliko puno ljudi. Cijeli Trg smo napunili. Moji Brnažani i Sinjani su mi najveća potpora. Doček me baš ugodno iznenadio. Iza Trga išli smo još proslaviti u kafić s prijateljima, ocem, tetom i tetkom.

Najteže mi je iza svega vratiti se školskim obavezama. Kolege su isto prezadovoljni. Govore da su znali da ću pobijediti. Vidjet ćemo što će biti u školi, sad se treba vratiti svakodnevnim obavezama - zaključila je Hana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:37