StoryEditorOCM
ShowbizNA SUDU

Slavna glumica otkrila sve o gnjusnom silovanju redatelja, bila mu je učenica. ‘Tukao me je, osjećala sam se prljavo...‘

Piše SCENA SD
21. rujna 2023. - 10:43

Srpska glumica Milena Radulović svjedočila je na suđenju Miroslavu Miki Aleksiću na sudu u Beogradu, kojeg je optužila za seksualno zlostavljanje i uznemirivanje.

Još uvijek je u tijeku suđenje na sudu u Beogradu poznatom učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću koji je optužen za silovanje više žena, zbog čega se neko vrijeme našao i iza rešeteka.

Milena Radulović bila je jedna od njegovih učenica i među prvim djevojkama koje su ga optužile za zlostavljanje i istupile u javnost sa svojom pričom. Podrška glumici na suđenju bili su roditelji i partner Ognjen Janković, redatelj i član rap grupe Beogradski sindikat.

Šokantno suđenje u jednom je trenutku moralo biti prekinuto zbog neprimjerenog ponašanja Aleksićeva odvjetnika Zorana Jakovljevića koji je Milenu priupitao je li prije prijave razgovarala s nekim od odvjetnika, aludirajući na to da je otac Ive Ilinčić, jedne od navodnih žrtava po struci odvjetnik.

Milena je na te optužbe odgovorila tvrdnjom da nijednu djevojku nije zvala, niti je nagovarala da Aleksića prijavi, premda ih je poznavala nekoliko, no čvrsto se držala stava da je prijavljivanje zlostavljanja osoban odabir svake od njih. Ipak, navela je ime jedne djevojke za koju je tvrdila da zna da ju je Aleksić spolno uznemiravao, na što se odvjetnik podrugljivo nasmijao.

"Kada mi se to prvi put dogodilo, bila sam u šoku, nisam mogla objasniti sebi, pokušala sam si objasniti da je to bio neki test. Kada me je dodirivao, bila sam uplašena, osjećaj takve izdaje.

Čovjek kojem sam vjerovala je učinio nešto tako bolno, mislila sam da me kažnjava, osjećala sam se prljavo. Poslije su uslijedile prijetnje, to je ljubaznim tonom provlačio. Tukao me je, udarila sam glavu u ormar, to su svi vidjeli. Šamarao me, svi su  me tapšali nakon toga misleći da je vježba", otkrila je Milena, i nadodala da ju je jednom prilikom Aleksić pretukao, vidno uživajući u patnji koju joj je prouzročio.

Glumica Milena Radulović bila je ta koja je pokrenula optužbe protiv Radulovića, te joj se kasnije pridružilo i nekoliko njezinih kolegica, prijašnjih polaznica škole glume i Aleksićevih učenica, svjedočeći o seksualnom zlostavljanju i silovanju u razdoblju od 2008. do 2020. godine, za vrijeme kojeg su bile malodobne, što se policiji pokazao kao i više nego dovoljan razlog da se Aleksića uhiti.

Velika potpora javnosti i angažman na društvenim mrežama iskazan je tada Mileni i njezinim kolegicama, a Aleksić je na jednom od prvih saslušanja porekao sve optužbe.

Tužiteljstvo je obzirom na težinu i složenost samih kaznenih djela, posebice jer se radilo o kaznenim djelima počinjenim prema maloljetnicima, više puta ukazalo na zakonsku obvezu svih sudionika sudskog postupka da ne iznose činjenice koje su tokom istog saznali.

Miroslav Mika Aleksić filmski je redatelj, scenarist, producent, glumac i apsurdno, pedagog koji je uživao veliki ugled u javnosti,tokom godina više od tri tisuće mladih prošlo je kroz njegove radionice škole glume.

Nakon javnog istupa Milene, nekoliko glumica iz Beograda te četiri glumice sa sarajevske Akademije scenskih umjetnosti pokrenule su Facebook grupu "Nisam tražila" ohrabrujući i potičući druge potencijalne žrtve na prijavljivanje sličnih iskustava, što je kasnijepotaklo brojne druge glumice u Beogradu i regiji da prekinu svoju  šutnju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:48