StoryEditorOCM
ShowbizIza 50-e

Savjet zlata vrijedan: svjetske zvijezde govore o greškama koje rade želeći ostati vječno mlade

Piše Mozaik SD
17. kolovoza 2023. - 11:41

Mladost se ne da vratiti, ali to se shvati tek kada zađeš u ozbiljnije godine. E, upravo o tome su progovorile zvijezde Hollywooda, sve redom dame u kategoriji "50 plus", piše Story.

Godine i geni su tu, ako tome pridodate nerijetko razuzdan način života, malo sna, puno alkohola, lošu prehranu i cigaretni dim - eto potrebe za pomlađivanjem. Recepta nema, razni tretmani poput botoksa, mezoterapije i hijaluronskih filera mogu nakratko popraviti stvari i izglačati poneku boru, ali ni to ne traje zauvijek.

Kada je riječ o damama iznad pedesete, potrebno je puno više pažnje, vremena i truda kako bi njihova koža ostala elastična, sjajna i lijepa. Jer samo ako su njegovani, onda bolje izgledaju i bolje se bore, otkriva Story.

image
Imax/

Cindy Crawford, 57 godina

Otkako sam ušla u menopauzu koža mi je suša pa svaki dan nanosim hranjivu masku, serum s vitaminom C koji briše mrlje i hidratantnu kremu. Pijem kolagen za elastičnost kože i vitaminske dodatke. Redovito nanosim pakung na kosu, bojim je u boju meda i izvučem pokoji pramen. Što se šminke tiče, koristim samo krem ​​proizvode jer oni u prahu istaknu svaku boru. I znate što, ako me već pitate koja je tajna lijepih žena, reći ću vam: ako su sretne i zadovoljne sobom, zdrave, voljene i često nasmijane – to je to!

image
Michael Tran/Afp

Sharon Stone, 65 godina

Ne zamaram se modom, moguće me je sresti najopuštenije, bez frizure i šminke. Prije sam jako pazila na svoj izgled jer su svi očekivali da uvijek blistam. Ne više. Bore ne skrivam, imam ih. Svoju ljepotu njegujem iznutra raznolikom prehranom koja uključuje puno voća i povrća. Pijem puno vode, lice mi se sjaji jer je hidratizirano. Svaki dan hodam pet kilometara. Svakodnevno na lice stavljam serum i kremu s retinolom, a zatim i toniranu kremu. Sama se šišam, a kad mi fali - zaližem kosu.

image
Loic Venance/Afp

Salma Hayek, 56 godina

Koža se hrani iznutra, stoga je važno da se prehrana temelji na voću i povrću te puno, puno tekućine. Ne štedite na kremama i serumima, višestruko će vam se isplatiti. Bora se ne treba sramiti. Ako ih već imate, istaknite svoje ostale atribute. Vježbanje je jednako važno. Malo lagane vježbe svaki dan sasvim je u redu - više volim plivanje. Šminkam se samo kad moram, uglavnom kada su u pitanju javna događanja.

image
Valerie Macon/Afp

Joan Collins, 90 godina

Nikada si nisam dopustila da se bilo gdje pojavim neuredna. Elegancija je ono što ženu čini damom. Recimo, kad nemam frizuru – stavim šešir. Fenomenalan detalj na ženi je i krupni nakit. Što se njege tiče, prije sam koristila skupe preparate, ali više ne, jer sam shvatila da cijena ne određuje kvalitetu. Dovoljni su mi mlijeko za tijelo i krema za lice. Što se tiče kose, ona bi trebala biti čista, voluminozna i bez stršenja sijedih vlasi. I da – u zrelim godinama žena nikako ne smije zapustiti zube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:20