StoryEditorOCM
ShowbizNA GRIPAMA

Pred prepunom dvoranom Željko Bebek izvodi svoje najveće hitove: pjeva se i pleše - publika je ‘poludjela‘!

Piše Božidar Lončar
16. ožujka 2024. - 21:47

Željko Bebek, jedan od najpoznatijih pjevača na ovim prostorima 50 godina karijere obilježava velikim koncertom pred rasprodanim Gripama. Grad u kojem je ispisao dio svoje dugovječne priče, legendarni izvođač nastavlja pisati i večeras, pola stoljeća nakon. Rocker koji je već prije pet godina okupio tisuće svojih fanova u Spaladium areni večeras je sa sinom Zvonimirom, ujedno i članom benda, zapalio publiku.

image
Saša Burić/Cropix

Turneja započeta trosatnim koncertom u punoj zagrebačkoj Areni 28. listopada 2023. sada je dobila nastavak u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj. Došli smo pred veliku dvoranu na Gripama i već se sa stepenica mogao vidjeti red. Ali što je problem sačekati za omiljenog izvođača.

Pred sami početak uspjeli smo ući u backstage gdje smo sa Željkom i Zvonimirom izmijenili par riječi pred početak koncerta.

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix

- Prekrasno, osjećam se slavljenički, slaviti 50 godina je značajan datum. Spadam u one koji su imali nebrojeno glamuroznih i velikih koncerata pa bi bilo nepošteno nekoga izdvojit. Split mi je jedan od omiljenih mjesta. Ostvario sam dječačke snove pa ne bih htio izdvojiti niti jedan koncert – kazao nam je Željko dok je Zvonimir kratko kazao kako Split povezuje s ljetom:

- Split povezujem s ljetom kada brodom obilazimo Split i otoke Šoltu, Brač i Hvar – kazao mu je sin.

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix

Točan kao švicarski sat, Željko Bebek otvorio je koncert pred prepunim Gripama. Krenuo je s pjesmom ”Il‘ me ženi il‘ tamburu kupi”, a publika je, osobito ženski dio jednostavno poludjela. Nitko više nije sjedio i krenulo se ljuljati u dobrim, starim hitovima bezvremenskog rockera. Uživa publika, a sigurno i Bebekovi – prava rockerska obitelj – dok Željko pjeva. Zvonimir ga prati na gitari, a Ružica mu je kao i uvijek najvjernija potpora. Još da je i razglas malo bolji, čujemo komentare od publike.

image
Saša Burić/Cropixx
image
Saša Burić/Cropix

- Puno smo prošli u ovih 50 godina i drago nam je što smo nastavili turneju s koncertom ovdje u Splitu. A pogledajte samo Zvonu, kako je narastao – kazao je pjevač i razgalio publiku koja je s novim taktom pjesme i vatrometom nastavila s njihanjem u ritmu i pjevanjem uz dobro društvo i osmijeh na licu.

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix

Pjeva se, pleše i pijucka uz Bebekove hitove: pivo pet eura, voda tri eura. Cijene uobičajene za Split. Jedan od trenutaka koji nam je uhvatio pažnju je Zvonimirova solaža uz vatromet kada nas je podsjetio na legendarnog Slasha iz ”Guns n‘ Rosesa”, još mu je samo cilindar nedostajao! Nakon tog showa morao je zamijeniti gitaru!

"Ako voliš ovu ženu", razdragano pjeva publika, show se nastavlja...

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image

Željko Bebek

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:12