StoryEditorOCM
ShowbizPomozite Hoodooleenu

Naš bodul Robi treba vašu pomoć da bi objavio album koji je snimio u jedinoj dvorani koja je preživjela potres u Sisku

Piše Ivana Kapetanović
28. lipnja 2023. - 21:55

Korčulanski umjetnik Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, koji sebe opisuje kao oca, skladatelja, bodula, klaviristu, pjevača i uzgajivača maslina, odlučio je objaviti svoj prvi samostalni album.

Nakon dva uspješna albuma i sedam godina intenzivnog nastupanja s bendom Rolin Humesom i projekta Živi Rasti Cvjetaj, Hoodooleen se odlučio samostalno nastaviti svoj glazbeni put uz minimalistički pristup glazbi u kojoj vokal i klavir stavlja u fokus. Radi se o live albumu koji se sastoji od šesnaest pjesama u trajanju od nekih sat i dvadeset minuta što ga čini duplim albumom.

Album je sniman u Rafinerijskom domu u Sisku, jedinoj dvorani koja je preživjela potres u Sisku. Za mix i master je zadužen Filip Vidović (Matterhorn Music) dok su za cover albuma zaduženi Toni Mijač, kao fotograf, i Mima Juračak kao dizajner.

Hoodooleen je pokrenuo crowdfunding kampanju na Francuskoj platformi Ulule kako bi prikupio dovoljno sredstava za objavljivanje albuma na vinilu.

‘Uvijek mi je bila želja objaviti album na vinilu, a pošto je to poprilično skup sport odlučio sam se na crowdfunding kampanju gdje svi zainteresirani mogu unaprijed rezervirati i platiti svoj primjerak. Uz kupnju albuma, kampanja će se moći podržati na još nekoliko načina, a više možete vidjeti na samoj stranici kampanje‘, kaže nam Hoodooleen. Link na crowdfunding kampanju otvorite ovdje.

Sama kampanja će trajati tridesetpet dana od pokretanja, (od 28.06. do 02.08.) a prvi primjerci vinila se mogu očekivati u prvom mjesecu 2024. godine kad će biti i službeni izlazak albuma koji će biti dostupan samo na vinilu.

‘Iskoristio bi ovu priliku i unaprijed se svima zahvalio na sudjelovanju i podršci i nadam se da ćete uživati slušajući ovaj album barem upola onoliko koliko sam ja uživao stvarajući ga‘, rekao nam je Hoodoleen, a mi mu želimo sreću s kampanjom!

image
Toni Mijač
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:22