StoryEditorOCM
ShowbizNA GRIPAMA

Na vrhuncu koncerta Željko Bebek je izvadio mobitel i napravio selfie s publikom: ‘Baš mi je gušt šta san vamo‘

Piše BOŽIDAR LONČAR
16. ožujka 2024. - 23:57

Nakon nepuna dva i pol sata spektakl Željka Bebeka na Gripama kojim obilježava svojih 50 godina karijere je gotov. Na koncertu je uživalo staro i mlado, oni koji Bebeka prate cijeli život do onih kojima je ovo prvi koncert u životu. Nasmijana lica, rasplesani kukovi i njihanje s ritmom i dobra družina spremna na šalu i dobro druženje. Pjevanje i guštanje.

U gužvi na podiju probijajući se među ljude naletjeli smo na Milenu koja je bez stajanja plesala i pjevušila svaki stih Bebekovih hitova.

- Savršeno je. Zar se ne vidi na meni? Ekipa sjedi i odmara, ja jednostavno ne mogu kada mu čujem pjesme. Ne bih sjela za milion dolara – kazala nam je.

U prvim redovima vidjeli smo i navijačke rekvizite s natpisom Bebek. Grupa nam govori kako su putovali sedam sati iz Austrije samo radi koncerta te su Gradišćanski Hrvati:

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix

- Ovo nam je šesti koncert od kada je krenula turneja. Zagreb, Varaždin, sada Split. Šal nam je dala Ružica, Željkova žena. Ovaj je najbolji do sada – kazali su nam uz taktove poznatih pjesama.

Uz najvjernije, bilo je onih kojima je današnji koncert Željka Bebeka prvi u životu, poput 10-godišnjeg Ante koji je došao s ocem Ivicom te mamom i mlađom sestrom koje su taman "pobjegle na WC":

- Bili smo u Spaladiuma, ovo nam je ko zna koji koncert Bebeka. Fenomenalan je, još da je Hajduk dobija – kaže tata Ivica dok se Ante razmahao kao pravi maher na podiju. Njemu je savršeno!

Niti minutu od intervjua krenula je pjesma ”Kakav otac takav sin”, a Željko i njegov sin Zvone na bini dijele poseban emotivan trenutak s publikom. Poseban moment.

Nakon nepuna dva sata Željko se počeo opraštati od publike i pozdravljati prijatelje iz bende, prateće vokale i suradnike: Frana na klavijaturi, Karla na bas gitari, bubnjara Filipa i back vokale Romanu i Helenu, Davorina na gitari, Bojana Koržića i naravno sina Zvonimira. Tada je aplauz odjekivao dvoranom. Iz publike tada kreće: ”Oćemo još” i ”Vrati se” uz pljesak i podršku žensih back vokala.

image
Saša Burić/Cropix

Nakon zviždanja na binu se vratio Zvonimir Bebek, sjeo na binu i počeo svirati. S ocem Željkom krenula je pjesma stihove poznate pjesme s Đorđem Novkovićem "Idu dani, lete godine", a potom ”Ima neka tajna veza”. Potom je Bebek pozdravio prijatelje kao što su Zlatko Turkalj s Hrvatskog radija dok je Zvonimir skrenuo pozornost na svjetlucavo odijelo na lutki na bini: riječ je o očevom odijelu još iz 1970-ih i to iz Londona. U duhu Roda Stewarta. Kao što to obično biva, koncert je doživio vrhunac taman negdje pred kraj. Prvo je Željko izvadio mobitel i napravio selfie s publikom uz domaću besidu: ”Baš mi je gušt šta san vamo” na što mu je masa odgovorila stihovima pjesama i podignutim rukama. Nakon selfiea, publika je uzvratila: oni su izvadili mobitele i pravi show je krenuo... Poput pravog gentlemana i miljenika ženskog dijela publika dijelio je bukete ruža vjernim fanovima u prvom redu te podijelio niz emotivnih trenutaka na pozornici sa svojim sinom i gitaristom Zvonimirom na radost okupljenih.

PRED PREPUNOM DVORANOM ŽELJKO BEBEK IZVODI SVOJE NAJVEĆE HITOVE: PJEVA SE I PLEŠE - PUBLIKA JE ‘POLUDJELA‘!

ŽELJKO BEBEK SE SA SINOM SPUSTIO U PRVE REDOVE I DIJELIO BUKETE RUŽA NAKON ČEGA SU USLIJEDILI TAKTOVI HITA

PRILIKOM SILASKA S BINE ČULO SE IZ PUBLIKE ‘OĆEMO JOŠ‘ I ‘VRATI SE‘: ŽELJKO JE POSLUŠAO I KONCERT JE NASTAVLJEN

Zanimljivo je kako čak ni u VIP-u nismo večeras vidjeli poznata lica, možda su se dobro skrili u publici ili su se jednostavno htjeli dobro zabaviti kao i svi koji su stigli večeras. Željko Bebek pjevao je svoje pjesme, gostiju pjevača ili spominjanje nekog kolege pjevača večeras nismo čuli. Profesionalac prije svega. Pred kraj je našao i vremena za zezanciju pa je tisuće pozdravio uz ”Voli vas Žele Bebek” i s pjesmom ”Laku noć svirači” zatvorio show koji se za mnoge tek nastavljao...

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:20