StoryEditorOCM
ShowbizHrvatski Sanremo

Melodije Jadrana vrhunskim glazbenim izvedbama održat će se u jedinstvenom prostoru Galerije Meštrović

Piše native SD
8. lipnja 2023. - 10:35

Melodije Jadrana na samom početku ljeta najznačajniji je glazbeni događaj koji će se ove godine održati u Hrvatskoj. Najeminentnija izvođačka i autorska imena, svojevrsna glazbena „liga prvaka“ nastupat će 23., 24. i 25. lipnja u danima glazbe u Galeriji Meštrović. U čarobnom ambijentu Galerije priprema se izuzetna scenografija. Posebno se gradi amfiteatarsko gledalište kakvo do sada nije viđeno u tom prostoru, uz vrhunsku svjetlosnu i zvučnu produkciju. Na finalnoj večeri Melodija Jadrana 25. lipnja, nastupit će: Zorica Kondža, Jelena Rozga, Nina Badrić, Petar Grašo, Doris Dragović, Neno Belan, Tedi Spalato, Mia Dimšić, Goran Karan, Sergej Četković, Hari Rončević, Tomislav Bralić & klapa Intrade, Jacques Houdek, Rišpet, Marko Tolja, Matija Cvek, Marko Kutlić, Cambi, Ivo Perkušić, Nataša Janjić, Jole, Ivica Sikirić Ićo, Giuliano, Domenica, Adi Šoše, Lorena, klapa Kampanel, Antonia Dora Pleško, Ivan Ive Županović, Stjepan Lach, Pavel, Marija Mirković.

Otvaranje Melodija Jadrana ‘Pop misom Mediterana‘ uz crossover izvedbe Huljićevih najvećih hitova

Za prvi dan trodnevne revije posebno je pripremljena ‘Misa Mediterana‘ skladatelja Tonča Huljića i Hane Huljić, epohalnog glazbenog projekta, jedinstvena kombinacija duhovne i pop glazbe i prva pop misa na svijetu. Ovaj izniman sakralni pop koncert će biti dopunjen s crossover izvedbama Huljićevih najvećih hitova.

image

Split, 050821.
U sklopu Splitskog ljetala u Galeriji Mestrovic odrzana je pretpremijera glazbeno sakralni pop koncert Pop Misa Mediterana, autorsko djelo Toncija Huljica.
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Pop Misa Mediterana namijenjena je izvođenju velikog zbora, orkestra i benda te troje solista Lorene Bućan Hane Huljić i Karla Vudrića. Djelo je podijeljeno na tri dijela. Prvi dio je sama koncertna misa sa stavcima Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae autorice Hane Huljić, dok je treći dio pop glazbena verzija Ave Maria.

image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Jedinstvenim i raritetnim konceptom „MISA MEDITERANA“, prva pop-misa na svijetu odobrena je od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana te je dobila preporuku kao pogodna za javno izvođenje u koncertnom obliku, što cijelom projektu daje snažan zamah i ogroman značaj. Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda.

"Bit će to posebna glazbena priča urađena za koncert u Galeriji Meštrović 23.06. Misa je sakralni pop koncert, sastavljen od tri dijela i teško je izabrati pravu riječ koja dostojno može prenijeti emociju ovakvog projekta. Planiramo malo produžiti koncert, s nekoliko obrada mojih pjesama, gdje ćemo izvesti neke od dobro poznatih hitova. Pripremili smo orkestar koji sastavljen od već stalnih glazbenika, a i nekih novih ljudi, posebno gudača i puhača. S obzirom na moje obveze napravit ćemo i posebne probe i uvježbati zbor da bude spreman za ovaj drugi dio koncerta iz crossover programa", najavio je Tonči Huljić.

image
Paun Paunovic/Cropix

Kultni TBF, druga večer Melodija 24.06., u jedinstvenom ambijentu Galerije Meštrović

Galerija Meštrović drugu večer pripada TBF-u! Kultne splitske hip-hopere pod zvjezdanim nebom Melodija slušamo u njihovom unplugged izdanju. Ljubitelji TBF-a će imati priliku poslušati kultni bend u jednoj novoj, akustičnoj izvedbi s posebno napravljenim aranžmanima baš za taj koncert. Dobro znani ritmovi legendarnih hitova složeni u novom ruhu, svojom specifičnom acoustic verzijom će zagrijati publiku uoči finalne večeri Melodija Jadrana.

Mladen Badovinac pozvao je publiku: „Pozivamo sve ljubitelje i fanove TBF-a na akustični koncert koji smo ove godine posebno pripremili kroz „ACOUSTIC TOUR“ u manjem obimu od nekih 10-ak koncerata, a jedan od tih ekskluzivnih akustičnih koncerata spremili smo samo za Split, to će biti poseban koncert u posebnom ambijentu Galerije Meštrović, stoga dođite i uživajte u jednom nezaboravnom glazbenom momentu i jedinstvenom ambijentu.“

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Ulaznice se mogu kupiti preko on-line sustava za prodaju ulaznica Adriaticket na kojem možete odabrati za vas idealno mjesto u gledalištu Galerije Meštrović, te na prodajnim mjestima Adriaticketa, TISAKmedia City Centar one Split, Vukovarska 207, TISAKmedia Morpurgo Split, Narodni Trg 14, te Dancing Bear Split, Dioklecijanova ul. 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:47