StoryEditorOCM
Showbiz15 GODINA BEZ DINE

Ljubavna priča Dvornikovih: Upoznali su se na tulumu, a osvojio ju je - sjetnim očima

Piše Kruno Petrinović/Gloria
7. rujna 2023. - 21:11

Petnaest godina je prošlo od odlaska kralja funka: Dino Dvornik preminuo je 7. rujna 2008. u svom stanu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan. "Bio je pelin i med, ali neizmjerno dobar lik. 15 godina je nekako brzo prošlo, čini mi se da je njegov odlazak bio nedavno", napisala je Danijela Dvornik u svojoj objavi u kojoj se prisjetila pokojnog supruga, piše Gloria.

"Bili smo tako mladi kad smo se upoznali i nismo imali love. Imali smo neopisivu ludost da slijedimo svoje snove, on glazbu, a ja njega i njegovu glazbu... Nitko mu nije vjerovao, nitko ga nije bodrio, osim nas nekoliko istih luđaka. I nitko od nas nije znao kamo će to otići... Sviđalo mi se sve na njemu: njegova lucidnost, njegova odlučnost, njegova strast, njegov ritam za ples, njegova iskrenost, njegov osjećaj za ljude i njegova lakoća shvaćanja onih koji njega nisu razumjeli. Bili smo zajedno u dobru i u zlu. Gledala sam njegove uspone, ali i njegove padove, bodrila ga i vraćala mu snagu kad ni ja svoju nisam imala. Da je živ, vjerojatno bi bila uz njega jer od njega se nije moglo otići bez da se vratiš", napisala je Danijela.

image

Danijela i Dino Dvornik

Paun Paunović/Cropix

Dino Dvornik živio je silovito, uvijek u šestoj brzini, o čemu najbolje svjedoči njegova glazbena ostavština. U dva desetljeća karijere objavio je šest studijskih albuma, za svoj rad dobio je dvanaest Porina, od kojih mu je osam dodijeljeno posmrtno, a njegove pjesme i danas zvuče suvremeno i atraktivno, premda je prve hitove, poput "Zašto praviš slona od mene" i "Ti si mi u mislima", objavio potkraj osamdesetih.

Kad je upoznao Danijelu njoj je bila 21 godina, a Dino je bio 24-godišnjak. Prvih šest mjeseci živjeli su u Londonu, kamo je Danijela poslije završetka Prometne škole otišla raditi kao dadilja. Zbog ljubavi prema Danijeli pristao je konobariti po londonskim pubovima, a navečer je u unajmljenom stanu na gitari skladao pjesme.

Upoznali su se na tulumu u njegovom stanu, a njegovo zavođenje bilo je sve prije nego romantično. Nakon što je buduću suprugu zatekao pitanjem “Bi li ti, mala, voljela osjetiti moje vibracije?”, zaspao joj je na ramenu.

"Prije toga smo cijelu noć pričali, no kad sam odlazila, nismo razmijenili brojeve telefona i mislila sam da od nas neće biti ništa. Ponovno smo se sreli nakon pet dana, na jednoj splitskoj plaži, i od tada smo bili nerazdvojni. Dino je bio lud na svoj način, ali je istodobno bio drag, dobroćudan, a najvažnije mu je bilo da su ljudi oko njega sretni i veseli. Ja sam jedina u njemu vidjela neku tugu, koju drugi nisu primjećivali. Zapravo me osvojio svojim sjetnim očima", opisala je Danijela početak njihove ljubavi.

image

Dino i Ella Dvornik

Arhiva Glorije

Vjenčali su se 12. kolovoza 1989., osam dana uoči njegova 25. rođendana.

"Sve smo dogovorili spontano, bez nekih planova, u Dinovom stilu. Osim toga, nismo živjeli rastrošno jer Dino od glazbe nije zarađivao bajoslovne novce. U trenutku njegove smrti otplaćivali smo tri kredita, a jedini prihodi bili su od tantijema i naše tvrtke koju sam osnovala kako bih mu mogla pomagati oko financija, jer Dino nije znao s novcem. Za njega je sto ili deset tisuća bilo isto, kad je imao sve bi potrošio u jednom danu", ispričala je Danijela.

Kći Ellu dobili su u prosincu 1990., a ime je dobila po pjesmi “Ella E”. "Bio je dobar otac, iako je Ella bila moja briga. Dino je u stvari Elli bio više prijatelj nego otac", otkrila je Danijela. Dino je, pak, govorio da Danijela kuha najbolju pašticadu s njokima, da je odlična mama, ali i najtolerantnija supruga na svijetu, što je itekako dobro znao.

"Trebalo mi je dugo da shvatim koliko je ozbiljan Dinov problem jer ja nikad nisam bila poročna, čak nisam ni cigaretu zapalila. To je bila duga i mukotrpna borba, u kojoj sam mu bila najveća podrška", kazala je Danijela. Usprkos svim izazovima zajedničkog života Dino i Danijela samo su jednom bili u ozbiljnoj krizi, ali su iz nje izašli - čvršći i jači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:31