StoryEditorOCM
ShowbizUSPOMENE SU VAŽNE

Kate Winslet donirala kako bi omogućila djevojčici (11) vidjeti polarnu svjetlost prije nego što joj se pogorša vid

Piše SCENA SD
25. siječnja 2024. - 14:18

Britanska glumica Kate Winslet poslala je donaciju i ostavila poruku za Lily-Rae Merchant-O‘Hanlon (11) na web stranici GoFundMe koju je postavila majka tinejdžerice Emma Merchant (45).

Lily-Rae iz Nottinghama u prosincu je dijagnosticirana Stargardtova bolest, nasljedna bolest oka koja uzrokuje zamućenje središnjeg dijela oka. Stanje pogađa jednu od 10.000 osoba, prema podacima Macular Societyja, a tinejdžerica koristi štap i uči Brailleovo pismo, piše BBC.

Majka djevojčice organizirala je prikupljanje sredstava kako bi pomogla Lily-Rae da vidi "stvari koje želi vidjeti" prije nego što joj se vid pogorša, a na vrhu liste je polarna svjetlost. Mama i kći su bile oduševljene kada su dobile donaciju od 5841 eura i osobnu poruku Winsletve. "Bili smo šokirani", rekla je Lily-Rae. "Obje smo bile u suzama."

Rekla je da se nada da će vidjeti svijet s majkom prije nego joj se vid pogorša. "Ali mogu imati samo mentalna sjećanja i mišićna sjećanja na sva različita iskustva", dodala je.

image

Kate Winslet

Stefano Rellandini/Afp

Emma Merchant, izvršna asistentica i DJ-ica, rekla je: "Iznenađeni smo. Imati nekoga poput Kate Winslet... Ne mogu objasniti koliko poštujem ovu ženu kao glumicu, a kamoli sada kao pojedinca i kao ženu. Tako je velikodušna. Također je poslala lijepu poruku.", otkrila je.

Kate Winslet napisala je na platformi u poruci: "Želim čarobne avanture Lily-Rae kako bi mogla stvoriti puno posebnih uspomena! S puno ljubavi, Kate Winslet i obitelj."

Donacija majci puno znači, jer ona sama to ne bi mogla financijski mogla omogućiti. Primijetila je da se vid njezine kćeri pogoršava kad je imala pet godina: bilo joj je teško čitati u školi. Djevojčici je dijagnosticirana maloljetnička makularna distrofija 2023. godine, a obitelj je prije nekoliko tjedana dobila potvrdu da imaju Stargardtovu bolest. Merchant je dijagnozu opisala kao životnu promjenu. "Sada sve ovisi o tome što možemo učiniti zajedno i kako ćemo sačuvati ta sjećanja", rekla je. "Želim živjeti za danas. Oboje živimo za danas."

image

Kate Winslet kao Rose i Leonardo DiCaprio kao Jack u filmu "Titanic"

Screenshot Youtube
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:41