StoryEditorOCM
ShowbizMORATE JE VIDJETI

Jeste li je prepoznali? Omiljena glumica iz ‘Lud, zbunjen, normalan‘ glumi u filmu na Netflixu zastrašujuću Srpkinju

Piše Scena SD
22. siječnja 2024. - 10:41
Tatjana Šojić (u sredini) u društvu kolegica Jasne >Đuričić i Milene Predić na Sarajevo film festivaluAntonio Balić/Cropix

Tatjana Šojić glumica je iz BiH, koju najšira publika s ovih prostora prepoznaje kao simpatičnu konobaricu Mariju iz serije "Lud, zbunjen, normalan".

Gledatelji su se iznenadili kad su je uočili u novom Netflixovom filmu "Sixty Minutes" o MMA borcu Octaviju Bergmannu, koji odustaje od važnog meča kako bi bio s kćeri za njezin rođendan.


Međutim, to mora napraviti u roku od 60 minuta ili će nad njome izgubiti skrbništvo, a velik mu problem predstavljaju i kriminalci s kojima se suočava na putu do kćeri, pišu 24sata.

Tatjana Šojić u filmu glumi zastrašujuću Srpkinju Danicu, koja je naredila Octavijevu otmicu. 

image

U ulozi zlokobne Srpkinje Danice

Screenshot Netflix


O privatnom životu 58-godišnje Tatjane malo se zna, osim da je bila u braku s kolegom Žanom Marlotom, koji je 2009. izgubio bitku s teškom bolesti. Bili su kolege u sarajevskom kazalištu Kamerni teatar 55, zajedno su glumili u kultnoj predstavi Umri muški koja je izvedena više od 400 puta, a Žan je gostovao i u "Lud, zbunjen, normalan", u kojoj je on utjelovio političara Enesa Hadžiedhemćumurovića.

Tatjana je 2019. osnovala Fondaciju Žan Marlot u čast svom preminulom suprugu, s ciljem da promovira umjetničke i humanističke ciljeve. Tada je otkriveno da će na Žanov rođendan, 25. rujna svake godine, biti održana predstava humanitarnog karaktera, odnosno da će se novac od prodanih ulaznica koristiti za stipendiranje jednog studenta glume na Akademiji scenskih umjetnosti.

"Stipendija nije neko bogatstvo, ali je u svakom slučaju moralna podrška i korisna za nastavak studija. Bitno mi je i voljela bih da ima kontinuitet, da traje", ispričala je Šojić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:18