StoryEditorOCM
ShowbizGLASOVI ZA UKRAJINU

Jeste ih čuli? Pjevaju o Djevici Mariji i najveća su konkurencija Baby Lasagni! Sinoć ih je svrgnuo, pušu mu za vratom

Piše Mozaik SD
1. ožujka 2024. - 15:08
Ukrajinske predstavnice Alyona Alyoni i Jerry Heil s Baby Lasagnom se bore za prvo mjesto po predviđanju kladionicaProfimedia, Cropix, AFP

Netko svoj novac stavi na pobjedu voljenoga kluba, netko na utrku konja, a neki pak na pobjedu pjesme na Eurosongu. Upravo je stanje na kladionicama već godinama ono što unaprijed pokazuje tko bi mogao izvojevati pobjedu.

Naš je Baby Lasagne trenutno broj jedan, po predviđanjima onih koji su zaljubljenici u ovaj festival - pridružile su mu se i predstavnice Ukrajine. Alyona Alyoni i Jerry Heil su s pjesmom "Teresa & Maria" pobijedile na tamošnjem izboru.


Na YouTubeu imaju u ovom trenutku preko milijun i pol pregleda, a komentari su redom pohvalni.

Zanimalo nas je o čemu pjevaju. "Znajte: vaša vlastita sreća je u vašim rukama", poručuju djevojke, napominjući kako nisu "svetice, već su žive", spominjući pri tome Majku Terezu i Djevicu Mariju i zaključujući kako su "jednom sve svetice hodale zemljom, rođene kao ljudi".

Poruka njihove pjesme je jasna: nemojte iza osmjeha kriti mržnju i zavist, tako umjesto dobrote i ljubavi puštate ljutnju u svoje srce. A to nam baš nikome nije potrebno, zar ne?

Red je i da predstavimo djevojke.

Yana Aleksandrovna Shemajeva nije još uvijek napunila okruglih 30 godina, svijetu se predstavlja s umjetničkim imenom Jerry Heil. Kantautorica je karijeru započela otvorivši You Tube kanal, na kojem je u kratkom roku prikupila 35 milijuna pregleda.

Tridesetdvogodišnja Aliona Olegovna Savranenko je poznatija pod svojim pseudonimom Alyona Alyona, reperica je i sama piše svoje stihove. Prvi je album objavila prije pet godina, a Ukrajinci je drže svojom najboljom repericom. Alyona ne dozvoljava da joj se samopouzdanje potkopava "bodyshamingom". Svoje kilograme drži svojim, a ne tuđim problemom.

image
Youtube screenshot

Djevojke promoviraju ukrajinsku pjesmu predstavnicu, ali i svoju domovinu, nastupima širom Europe. Nedavno su u Litvi uspjele prikupiti vrtoglavih 8.3 milijuna eura za obranu Ukrajine. Novac će ići u projekt "Safe Soldier", u pakete koji sadržavaju naočale za noćno gledanje, laserski nišan i individualni sustav protiv dronova.

- Uvjerene smo kako se zlo može uništiti jedino jedinstvom - poručuju djevojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:15