StoryEditorOCM
Showbizdream pop

Hana Huljić tek je uplovila u glazbene vode, a već ruši rekorde: ‘Sretna sam što je moja pjesma prepoznata‘

Piše Jutarnji list/Klara Rožman
6. siječnja 2024. - 16:25

Dobar glas doista se daleko čuje. Tako je nova autorska pjesma Hane Huljić “Moon” osvanula na top-listi RadioVideoMusica, web radija sa sjedištem u Meksiku, koji se sluša u SAD-u, Rusiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Njemačkoj... Tekst o Haninoj novoj skladbi objavljen je u sklopu članka u kojem radijska ekipa preporučuje nove pjesme i spotove umjetnica iz cijelog svijeta koje su zaokupile njezinu pozornost.

Uz glazbenice iz Chicaga, Los Angelesa, Engleske, Južne Koreje... na devetom mjestu popisa, na koji je uvršteno ukupno 28 djela, nalazi se “Moon” Hane Huljić, odnosno Hane Who (umjetničko ime pod kojim Splićanka krči svoj put na inozemnoj sceni), koja je u kraćem tekstu, priloženom uz njezinu pjesmu, predstavljena kao “Hana Huljićan, hrvatska umjetnica u usponu”, piše Jutarnji list.

- Sretna sam što je moja pjesma prepoznata - skromno kaže Hana dok mi razmišljamo o mnogim našim pjevačicama koje bi ovakvu informaciju razglasile na sva zvona. Hana ne pripada tom i takvom svijetu. Njoj je najvažnije da stvara glazbu u kojoj sama istinski uživa, a drago joj je, naravno, ako se to što je napravila ljudima sviđa. Ona nema smisla i želja za samopromociju, pa ovu vijest tako i nismo doznali od nje, nego od njezina ponosnog oca Tončija.

No, vratimo se pjesmi koju je Hana publici predstavila uoči svog 33. rođendana, koji je proslavila 28. prosinca.

- Moja nova, šesta autorska pjesma ‘Moon’ bliska je glazbenom stilu dream pop. Napisala sam je u dahu, šetajući snježnom planinom. Uvijek me gledanje u Mjesec nekako magnetski privlačilo, tako da se u ovoj pjesmi želim ‘uspeti’ na njega. S obzirom na takvu pjesmu, htjela sam i umjetnički video; tu su uskočile moje prijateljice iz radionice Wonder Wall, s kojima sam osmislila set, a video je snimio Pilot studio - kaže Hana, koja je uz rad na novoj skladbi i orkestracijama otvorila i svoj dječji Hana Baby channel, gdje će svako toliko objavljivati nove pjesme i uspavanke za djecu, koje su pisane i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Za početak, tu su tri pjesme; dvije uspavanke (“Spavaj spavaj” i “Tiho, tiho”) te jedna vesela razbudilica (“Gugu Gaga”), u kojoj je iskoristila i snimku smijeha i pjevanje svoje kćerkice Albe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:31