StoryEditorOCM
Showbizpogledajte videa

Grašo sinoćnji koncert posvetio Oliveru, održao emotivan govor: ‘Reka mi je - Mali, ti ništa drugo ne smiš radit‘

Piše Ivana Kapetanović
12. srpnja 2023. - 17:17

Popularni splitski glazbenik Petar Grašo u pratnji Grand acoustic benda i jednog od naših najboljih gitarista, Ante Gele, sinoć je oko 22 sata u Splitu počeo koncert na prepunom 11. Snu Sustipanske noći.

Grašo je posvetio dio koncerta i našoj velikoj zvijezdi Oliveru Dragojeviću i otpjevao nekoliko njegovih hitova. 

image
Paun Paunovic/Cropix

- Ovo je pjesma koja je uvijek na mom repertoaru jer me posebno veže za jednog čovjeka - kazao je Grašo.

- Upoznao sam ga kad sam imao 4 godine. Uvijek je imao u ruci ili gitaru ili harmoniku ili neki instrument - pojasnio je.

- Nitko tad nije slutio da ću ja biti pjevač, ali on je moj talent prepoznao. Kad sam imao 16 me zva me da mi kaže da će on pivat jednu moju pismu. Posli mi je reka da se ja tim moram bavit, ničim drugim.

- Mali ti ništa drugo ne smiš radit!‘ reka mi je. Da mi on to nije reka, ne znam bi li danas bia ovo šta sam sada. On se zove Oliver Dragojević.

Ovu sad pjesmu šta ću pivat je napisa čovik koji je napisa preko 1500 pisama. U zadnje vrime je najpoznatiji po tome šta je punac od Graše. On se zove Tonči Huljić. I Vjekoslava koja je tu u publici i koju puno volin - rekao je Grašo i počeo pjevati ‘Dva put san umra‘.

Otpjevao je i ‘Nocturno‘, a onda je uslijedila ‘S ponistre se vidi Šolta‘, za koju je rekao da mu je bila velika želja otpjevati je i zamolio publiku da zaplješće za Zdenka Runjića koji ju je napisao.

‘Moj galebe‘ emotivno je izveo jedan od naših najvećih pjevača, tekstopisaca i autora. Rekao je kako si je u suradnji s Gelom dao zadatak da ovo bude jedan mali ‘Oliverov koncert‘. Set Oliverovih, pjesama dirljivo izvedenih, i to što je odao počast našoj najvećoj glazbenoj legendi, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Naravno da je u priči s predivne sustipanske bine bio neizostavan Runjić.

image
Paun Paunovic/Cropix

- Kad bismo se sreli, uvik bi pijuckali malo vina. Dosta bi zapravo pijuckali - rekao je Grašo pa dodao:

- Uvatio bi ga u slabom momentu i reka ajde sviraj neke stare svoje. Ovu je napisa Zdenko Runjić. Pisma se zove ‘Nedostaješ mi ti‘ i to je zapravo jedna vesela pisma. Idemo plesat, idemo guštat! - poručio je Grašo.

image
Paun Paunovic/Cropix

Kako je bilo na koncertu pročitajte na linku ispod: 

Kakva večer! Teško je reći tko je više guštao, Grašo ili publika. On je bio posebno raspoložen, oni su mu uzvratili...

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:10