StoryEditorOCM
ShowbizATRAKTIVNO OTVARANJE

Arsenova ‘Kuća pored mora‘ postaje trap, ovakvu festivalsku večer nikad niste vidjeli! Dođite na Prokurative besplatno

20. lipnja 2023. - 14:03

U ovu subotu, 24. lipnja, Prokurative će bljesnuti u tisuću boja. Pronađite i vi svoju dolaskom na trg, dolaskom na Splitski festival, sladak dodatak je činjenica kako je ulaz tu večer besplatan.

Biti će to prvi put da vam naš, Splitski festival donosi večer plesa! Naime, po riječima redatelja te noći Ivana Lea Leme: Prokurative plešu novi je brend u sedmodnevnom festivalskom programu u kojem će se predstaviti splitska plesna scena.

- Program otvaramo sa "Kućom pored mora" u trap verziji, potom imamo "Panonskog mornara" u house verziji, imamo i mash-up, spojene dvije pjesme, "U ime ljubavi" i "Ima jedan svijet" u funk verziji, "Nadalinu" u house verziji - nabrojao je Lemo redom što vas čarobno čeka u subotu.

image

Ivan Leo Lemo

Tom Dubravec/Cropix

Zadnja scena te noći biti će nastup baš svih plesnih klubova, u pravoj "slet" sceni, u power disco verziji "Cvita Mediterana", himne našeg grada.

Plesna scena našeg grada je bogata toliko da čudi činjenica kako naši sugrađani malo znaju o njoj.

- Stvarno radimo, trudimo se, a i naš scenski nastup podiže dojam kojeg ostavlja pjesma. Dobro je da se ovako nešto događa, da mi plesači imamo priliku okupiti se - kazala nam je Ines Mamić, iz plesnog studija "Dance box". U četiri minute nastupa njene će plesačice prikazati otuđenost djeteta koje nije voljno biti dijelom svijeta društvenih mreža.

image

predstavnice splitskih plesnih studija

Tom Dubravec/Cropix

- Kao da Split uvijek dobija "mrvice", a sada nam se pruža prilika da pokažemo što znamo, na velikoj, tradicionalnoj pozornici, u našem plesu koji je, to svi zaboravljaju, sport. To je umjetnost koju živimo - ponosne su Marina Đurović Čelić i Tiha Bogdanović iz "Talent studija M".

- Veselimo se što smo dobile priliku biti dijelom projekta. Splitska plesna scena je puna dobrih i perspektivnih plesača koji su dobili priliku pokazati što znaju - kazuju nam Andrea Radnić i Željka Kačunić, voditeljice "Dance club United".

Prilika i drugačija ideja otvoriti će, uvjereni smo, vrata i onima koji se još uvijek nisu okušali u ritmu. Probuditi će se, uvjereni smo, neki novi plesači...

image
Tom Dubravec/Cropix

Retrospektiva pobjedničkih pjesama sa zadnjih pedesetak Splitskih festivala prilika je i vratiti Splićane svojem trgu.

- Kad vratimo naše ljude, doći će i gosti. Ovim vraćamo naš Mediteranski način života, ples na ulici, život na ulici, život na otvorenom. Uz to je ples internacionalan, taj "jezik" svi razumiju - kazala nam je prva žena splitskog turizma Alijana Vukšić.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:50