StoryEditor

Počinio suicid nakon što mu je presađeno srce samoubojice

Piše PSD.
14. travnja 2008. - 16:04

Isto srce obilježilo je dva slučaja samoubojstva! Riječ je o nevjerojatnoj priči Sonnyja Grahama, 69- godišnjaka iz Vidalije u Georgiji.

On je 1996. godine spašen od sigurne smrti, zahvaljujući transplantaciji srca koje je dobio od samoubojice Terryja Cottlea, koji je sebi zbog depresije pucao u glavu.

Godinu dana nakon uspješno obavljene transplantacije Graham je odlučio saznati tko je njegov donor, a kad je saznao, počeo je slati pisma Cheryl Cottle, udovici samoubojice.

 S vremenom su se zbližili i 2004. godine odlučili se vjenčati. Par se činio sretnim, a Sonnyja su poznanici opisivali kao vrlo ugodnu i dragu osobu.

Kao grom iz vedra neba stigla je vijest da je Graham napravio samoubojstvo, i to na potpuno isti način kao i njegov donor, iako nije pokazivao nikakve znakove depresije ili bilo kakvog poremećaja koji bi dao naslutiti samoubilački čin.

Tako se jedno srce zaustavilo dva puta u dvanaest godina.

Skupina američkih znanstvenika tim je povodom objavila kako postoji sedamdeset dobro dokumentiranih slučajeva pacijenata kojima su presađeni organi i koji nakon toga pokazuju karakterne osobine svojih donora.

Slučaj Sonnyja Grahama vjerojatno je bio predodređen da postane najočitijim primjerom za potvrdu te tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 12:04