StoryEditorOCM
ŽivotTRAŽILA JE SAVJET

Mlada mama: ‘Imam svekrvu od 43 godine. Planinari, biciklira, skija... Kad je zamolimo da nam čuva kći, ovo nam kaže!‘

Piše Mozaik SD
19. veljače 2024. - 14:09

"Imam mladu svekrvu Marinu. Tek su joj 43 godine. Rano se udala. Imala je samo 18 godina kada se rodio moj suprug Rade, a godinu dana kasnije njegov brat Adam.

Ona i moj svekar su imali dobar brak. Djeca su odrastala u sretnoj obitelji. Marina je nakon srednje škole počela raditi u računovodstvu i danas je cijenjena računovotkinja u dobroj tvrtki. Kada je moj suprug imao deset godina, otac mu je doživio strašnu prometnu nesreću. Marina je ostala sama sa sinovima. Učila ih je odgovornosti, samostalnosti, kad su završili srednju školu, Marina ih je poslala u inozemstvo na školovanje. Dobili su stipendije i nije se morala brinuti za njih. Barem ne financijski" - započela je ispovijest jedna mlada mama za stil.kurir, koja je imala potrebu podijeliti s javnošću svoju situaciju i čuti druge što misle o tome i što joj savjetuju.

Pa je u priči nastavila:

"Rade i ja smo se upoznali kao studenti završne godine i nakon diplome odlučili se vjenčati. Marina nam je željela pokriti troškove vjenčanja i medenog mjeseca. Nakon toga smo se nastavili viđati s njom jednom mjesečno.

Radin mlađi brat Adam živi s majkom, ali ga ona ne financira. Često kaže: ‘Neću hraniti starog konja.‘

Nedavno smo dobili dijete, kćer. Svekrva je čestitala, donijela poklon, sve nas je izljubila i nestala. Ona ima svoj život. Vikendom planinari, vozi bicikl, zimi skija, ljeti je na moru...

Kad je zamolimo da pričuva unuku, odgovori nam: ‘Sama sam čuvala svoju djecu‘. Kad smo je zamolili da nam posudi novac, rekla je: ‘Riješite problem sami, ni meni nitko nije pomogao.‘

Moji roditelji su umirovljenici, jedva spajaju kraj s krajem. Ne mogu od njih tražiti novac, ali ne mogu tražiti ni da čuvaju dijete jer su bolesni. Dok se mi mučimo, svekrva Marina cvjeta. Nedavno nam je rekla: ‘Da želim dijete, udala bih se i imala jedno za sebe.‘

Nedavno sam imala tešku gripu i moj se suprug danima brinuo o meni. Marina je došla i par dana čuvala unuku. Čim je vidjela da mi je bolje, mahnula nam je i otišla. Takva je moja svekrva".

Reakcije na njezinu ispovijest su brojne i zacijelo nisu onakve kakvima se mlada supruga i majka nadala.

"Ne znam što još hoće ova, da joj možda Marina bude sluškinja...", "Pozdrav za svekrvu, bravo!!!", "Pametna žena. I ja ću isto tako", "Potpuno je u pravu, svoje je podigla, vama pomogla koliko je mogla, i opet pomogne. Što bi htjela, da vam čuva djecu, a vi da se provodite? Što bi tek bilo da vam se miješa u život, onda bi vidjela što je svekrva!" - neki su od komentara.

Što vi mislite tko je u pravu, mlada mama ili svekrva?

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:33