StoryEditor
ŽivotFotogalerija

Dok se svijet bori s koronom, u njenoj ‘prijestolnici‘ odvija se masovni ‘party‘: u Wuhanu održan festival u vodenom parku, okupile se tisuće ljudi

19. kolovoza 2020. - 08:30

Što ste prvo pomislili kada ste vidjeli ove fotografije? Vjerojatno da je riječ o kakvom podsjetniku na nekadašnje "pool partyje", podsjetnik na to kako se mladost, ne tako davno, nesputano praćakala u kloriranoj vodi izvodeći koješta, sve dok nije došla ova vražja korona...

Ako vam je tijek misli išao u tom smjeru, znajte da ste u teškoj zabludi. Pod broj jedan, fotografije su "svježe", što je samo po sebi poprilično šokantno jer se sigurno pitate koje je to mjesto na kugli zemaljskoj gdje doslovno na tisuće ljudi u doba korone plaze jedno po drugom. Pod broj dva, šok će sigurno biti još veći kada dobijete odgovor na to pitanje.

Fotografije ovog "ludila" snimljene su u Wuhanu! Ne, ne postoja dva Wuhana na svijetu; snimljene su u onom istom Wuhanu, čija je mokra tržnica prije nekoliko mjeseci zgrozila cijeli svijet i iznjedrila najveću kataklizmu stoljeća, da o "onom" Wuhanu, prijestolnici koronavirusa.

Čisto sumnjamo da će i ova "mokra" razglednica iz Wuhana donijeti išta dobra, ali da će se, baš poput zlokobnog virusa, proširiti po cijelom svijetu, u to nema dvojbe.

Festival elektroničke glazbe

Svijet se, blago rečeno, sledio, zgrozio nad ovim snimkama. Nema tog medija, od CNN-a, Daily Expressa, New York Posta..., koji nije prenio vijest o masovnoj zabavi koja po mnogima definitivno prelazi granice zdravog razuma.

Jer dok je u nekim državama gotovo pa nemoguće odvesti i psa u šetnju bez zaštitne maske, u isto vrijeme u Wuhanu je moguća balalajka u bazenu u kojem gotovo pa ni iglica ne može stati...

Inače, fotografije su nastale 15. kolovoza, kada se mnogobrojna čeljad okupila na Festivalu elektroničke glazbe u vodenom parku "Maya Beach", koji u danima vikenda posjeti i do 15 tisuća ljudi.

Podsjetimo i na to da je "lockdown" u Wuhanu, gradu odakle je krenula pandemija koronavirusa, ukinut u travnju, a epidemija je, kako pišu, stavljena pod kontrolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. listopad 2020 14:32