Bilo da ih kuhate, pirjate, pečete ili stavljate na pizzu, paprike babure su ukusan sastojak najrazličitijih jela. One mogu biti i odličan međuobrok narežete li ih na trakice i grickate umjesto nezdravih grickalica. No, osim što je praktično i vrlo ukusno, ovo povrće ima i neke ozbiljne dobrobiti za zdravlje. Ako ste ljubitelj babura i želite ih još češće uvrstiti u svoj jelovnik, preporučujemo vam da prvo pročitate koje ćete sve znanstveno dokazane dobrobiti imati od njih.
StoryEditorOCM
ZdravljeODMAH U DUĆAN
Ovo ljetno povrće smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, jača imunitet i regulira tlak! A svi ga vole jesti
10. lipnja 2023. - 13:16
./Shutterstock
Likopen iz babura može pomoći protiv oštećenja stanica
Paprike babure sadrže prirodni pigment likopen, koji je prisutan i u lubenicama, rajčicama, guavi i crvenom grejpu. Od raznih boja paprika babura, ona crvena je najbogatija likopenom. Prema članku objavljenom u...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?