StoryEditorOCM
ZdravljeLEGLO BAKTERIJA

Ovaj predmet sigurno držite u kuhinji, a dokazano je da na njemu ima 200% više bakterija nego na WC školjci

Piše MOZAIK SD
14. listopada 2023. - 09:29

Za zdravlje je važno dobro oprati kuhinjske plohe nakon rezanja povrća jer inače mogu postati leglo bakterija i patogena, upozoravaju stručnjaci. Ipak, jedno povrće nosi najveću opasnost.

Iako smo svi svjesni opasnosti sirovog i nedovoljno kuhanog mesa, nedovoljno kuhano povrće također može dovesti do zdravstvenih problema. Istraživanja su pokazala da daske za rezanje sadrže 200 posto više fekalnih bakterija od WC školjki, a da krumpir i poriluk mogu uzrokovati trovanje hranom, Kurir.

Daske mogu biti leglo Escherichie coli

Studija je također otkrila da neočišćene daske za rezanje sadrže štetne bakterije, uključujući Escherichiu coli, piše prenosi Kurir.

"U svim higijenskim istraživanjima koja sam ikad provela, a koja su bila usmjerena na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 22:28