Tijekom kuhanja služimo se različitim trikovima odnosno prečacima za koje mislimo da nam mogu uštedjeti vrijeme i ubrzati pripremu obroka, smanjiti gomilu suđa, održati kuhinju urednijom... No neki od njih mogu uzrokovati ozbiljne probleme, pa čak i bolesti.
Stručnjaci su analizirali pluseve i minuse takvih prečaca i utvrdili da je većina trovanja hranom zapravo rezultat nepažnje, a većina ih se može izbjeći s nekim mjerama opreza koje će rizik svesti na minimum.
Ispravna temperatura u hladnjaku i zamrzivaču
Hladnjak treba postaviti na temperaturu između 5 i 7 stupnjeva Celzijusa. Na višoj temperaturi može se dogoditi da hrana neće trajati onoliko koliko je navedeno na ambalaži, ili će se čak pokvariti. Ako imate stariji hladnjak koji ne pokazuje temperaturu, kupite termome...
StoryEditorOCM
ZdravljeOpasnosti vrebaju
Drvena ili plastična daska za rezanje i ostale nedoumice: ako pokušavate skratiti vrijeme u kuhinji ovim 'prečacima', moguće da dovodite vaše zdravlje u pitanje
27. svibnja 2018. - 01:31
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?