StoryEditorOCM
Trendpreukusan zalogaj

Isprobali smo hit moderne japanske kuhinje, sočne katsu sando sendviče: spoj nježnih pohanih odrezaka i pikantog umaka pravi je pogodak, evo recepta

Piše Tea Sumić Miletić
3. svibnja 2020. - 13:19

Svaka čast lordu Sandwichu i njegovoj ljubavi prema kartanju zbog koje nije želio dizati cijenjenu stražnjicu niti kad bi mu plemeniti želudac kruljio od gladi. Da je fini Britanac bio malo manje ovisan o kockanju ili nešto manje lijen, danas ne bismo imali sendviče. Od njegovog vremena to je praktično i ukusno jelo stiglo u svaki kut svijeta, dobivši pri tom od nebrojenih nacionalnih kuhinja svoj prepoznatljivi pečat.

Pa danas imamo francuske sendviče u baguetteu sa šunkom i maslacem, slavne španjolske bocadillose, bavarske leberkässemmel koji baš lijepo idu uz pivo, elegantne skandinavske Toast Skagen s kremastim sirom i kozicama, vijetnamske bánh mì sendviče s pečenim mesom... i japanske katsu sando sendviče.

Pohani svinjski kotleti, ukusni umak, fino narezan kupus...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 01:17