Tmurna jutra vikendom možda nisu idealna za ispijanje kave na rivi, ali to ne znači da ih ne možete učiniti savršenima. Predlažemo vam da ovaj vikend zaboravite na kišobran i prvu jutarnju kavu ispijete uz ukusan doručak.
Nama su najdraži doručci oni hotelski pa smo za vas pronašli recept uz koji ćete imati osjećaj kao da ste se probudili u hotelu s pet zvjezdica. Sigurni smo da doma već imate sve sastojke koji će vam biti potrebni, a dobra vijest je da ćete ovako iskoristiti i stari kruh.
Francuski tost gotov je za par minuta, a važno je naglasiti i da nakon pripreme vaša kuhinja neće biti zatrpana prljavim posuđem. Možete ga iskombinirati s bilo kojim slatkim dodatcima, od šećera u prahu do smrznutog ili svježeg voća.
Francuski tost
Sastojci:
4 jaja
150 ml mlijeka
2 žličice cimeta
8 debljih kriški kruha
50 g maslaca
Priprema:
U posudi pomiješajte jaja, mlijeko i cimet. Kada se smjesa dobro sjedini, izlijte ju u široku plitku zdjelu ili kalup za tortu. Kriške kruha umočite u smjesu i ostavite ih da se namače oko jednu minutu.
U velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi otopite maslac. Kruh izvadite iz smjese s jajima i pustite da se višak tekućine ocijedi prije nego što kruh stavite na tavu. Tost pržite na jednoj strani dok ne porumeni, oko dvije minute, zatim ga preokrenite i postupak ponovite i s drugom stranom.
Još vruć tost poslužite s maslacem, javorovim sirupom i/ili voćem, po želji pospite i šećerom u prahu.