StoryEditorOCM
SlanoŠteta bacit!

Nina ostatke sirnice koristi za sočan desert kojem je teško odoljeti, mogao bi vam se svidjeti još više od originala!

Piše T. S. M.
2. travnja 2024. - 08:10

Zaista je šteta baciti ostatke sirnice, ali kad postanu suhi i pomalo im ishlapi okus, sudbina im je obično jako sumorna - vući će se po tanjuru još koji dan prije nego završe u smeću ili će ih netko na kraju pojesti, ali preko volje.

A ne mora biti tako kad se sa sirnicama, baš kao i s drugim sličnim pekarskim proizvodima, mogu napraviti baš lijepe stvari. Jednu odličnu ideju dala nam je Nina Bedrica koju pratimo na Instagramu Slatka iskušenja. Nina nam je pokazala kako se komadići sirnica mogu zapeći s jajima, mlijekom, jagodama i bademima.

Konačan rezultat, puding od pogače (sirnice) nekima bi se mogao svidjeti više od originala...

image
Nina Bedrica

Puding od pogače

Sastojci:

1 manja /srednja pogača
2 jaja
2 čaše (2 dcl) mlijeka
2 žlice smeđeg šećera
malo ruma
malo arome vanilije
malo cimeta
2 žličice gustina
1 šaka šumskog voća 
malo listića badema

Priprema:

Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte mlijeko, rum, vaniliju, cimet, gustin i izmiksajte.

Pogaču narežite na kockice. Pleh (cca 20x30 cm) premažite maslacem, na na njega složite kockice pogače i ravnomjerno ih pšrelijte smjesom od jaja i mlijeka. Malo pritisnite i pustite da kratko odstoji dok se pogaća ne natopi.

Zatim stavite jagode (ili po želji) i listiće badema pa pecite na 180°C nekih 30 minuta, samo da porumeni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 01:00