Što je roštilj bez BBQ umaka? Ono za što do prije par godina nismo ni znali da postoji, danas nam je nezaobilazna stavka prilikom gradelavanja, osobito kad je riječ o svinjetini i junetini, ali lijepo će se slagati i s piletinom. Burgere nemojte ni stavljati na roštilj ako nemate ovaj umak. Naravno, možete kupiti gotovi, ali tako ćete propustiti priliku uživati u BBQ umaku baš po svome ukusu. Potrudite se malo, nećete zažaliti, osobito ako odaberete ovaj recept.
Najbolji BBQ umak
Sastojci:
400 g kečapa
240 g jabučnog octa
120 g smeđeg šećera
100 g Sriracha umaka
40 g Worcestershire umaka
30 g kombu dashija
15 g cijelih sjemenki kumina
15 g suhih čili pahuljica
15 g bijelog papra u zrnu
Priprema:
Ako niste nabavili Sriracha umak, koristite ljuti kečap ili dodajte malo Tabasca, a...