Svatko od nas ima svoj omiljeni recept za kruh i pecivo, no nije na odmet malo istraživati kako to rade drugi. Bacite li malo oko na tuđe recepte i savjete po tom pitanju, otkrit ćete da neki za pripremu kruha i peciva u tijesto dodaju sastojke kojih se vi nikad ne biste sjetili. Pa eto tako na primjer neki među neizostavne sastojke za dizano tijesto ubrajaju i limunov sok. I to ne zbog ugodnijeg okusa.
StoryEditorOCM
SavjetiPali svaki put
Želite li najmekši kruh i peciva, tijestu dodajte žličicu ovog soka. Ubrzat će dizanje tijesta i učiniti ga pahuljastim
19. listopada 2023. - 07:05
Diana Deak/Cultura Creative Via Afp
Razlog zbog kojeg ga koriste je u tome što većina kvasaca najbolje raste u neutralnom do blago kiselom okruženju pa se dodavanjem spomenutog sastojka pogoduje djelovanju kvasca. Međutim, upozoravaju oni koji se opiru ovoj ideji, ako želite zaista ukusan i zdrav kruh, pustit ćete kvasac da se polako diže.
Pobornici ove metode, pak, poručuju da...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?