StoryEditorOCM
SavjetiKADA DODATI

Pet talijanskih kuhara govori o ispravnom procesu za kuhanje tjestenine, svi se slažu oko ključnog trenutka

Piše SPIZA SD
22. ožujka 2023. - 19:49

Kao i kod druge hrane, tehnika kuhanja je vrlo važna kada se radi o tjestenini. Saznajte kako odabrati oblik tjestenine i pripadajući umak, koliko dugo kuhati tjesteninu, kao i kada točno dodati tjesteninu u vodu na štednjaku. Sve ovo igra ulogu u tome koliko dobro će vaše jelo ispasti.

Sol ide u vodu prije tjestenine

Vjerojatno ste čuli da je važno dodati sol u vodu u loncu – trebala bi imati okus oceana. Lina Nicolai, rođena u Napulju, sada kuharica u Il Piattu u Washingtonu, objasnila je da to ne samo da daje okus tjestenini, već također daje aromu “tekućem zlatu” (ili vodi za tjesteninu) koju biste trebali koristiti kao dodatak svom umaku za tjesteninu.

“Stvarno se vidi razlika kada nije dodana sol....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:07