StoryEditorOCM
Pričemajstorov izbor

Legendarni splitski mesar otkrio nam je koji su najbolji bokuni za juhu, pečenje i toć, a ‘što u Njemačkoj daju psima‘

Piše Lenka Gospodnetić
7. studenog 2024. - 17:05

Idu blagdani, izvuć će se ako treba i zadnji novčić iz bušte za bogatiji stol; takvi su naši ljudi. A na tom stolu, razumije se, meso je imperativ – osim o Badnjaku, kad će zamirisati bakalar ili barem neki oslić s krumpirom, brujetić i slično. No, vratimo se mi mesnim bokunima.

Što je najbolje, a što izbjeći (ako niste baš vegan, pa ćete izostaviti sve navedeno), pitanje je sad. Dakako, izbor mesa nije samo stvar "dubine džepa", nego i osobnog ukusa, a samo za "Slobodnu" svoje viđenje dobrog, lošeg i najboljeg iznosi pravi meštar od satare: legendarni obrtnik, dalmatinski mesar Miljenko Džakula!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 17:09