StoryEditor
ShowbizLažu fotografije

Super pjesma i još bolji spot: poslušajte novi Gibonnijev hit za koji kaže da mu je jedan od najdražih s novog albuma

Piše M. P.
28. rujna 2021. - 10:24

Novi singl s albuma ‘U po‘ ure‘ za kojeg Gibonni kaže da mu je jenda od najdražih pjesama na izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarist Yogi Lonich te Simfonijski orkestar HRT-a, piše Gloria.

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla "Kiša", koji je od prvog emitiranja do danas i dalje jedna od najemitiranijih pjesama u eteru domaćih radio stanica, ali i onih u cijeloj regiji, Zlatan Stipišić Gibonni danas objavljuje drugi singl s aktualnog EP-a ‘‘U po’ ure’’.

Radi se o pjesmi "Lažu fotografije" koja je sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i glazbene kritike, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na aktualnom EP-u i prvi izbor za nasljednicu super-uspješne "Kiše".

I sam Gibonni kaže da mu je pjesma, nastala na Korčuli, jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarist Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a.

Novi singl, dobio je i svoje prateće video izdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj ideji, a koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz, koji je s Gibom već surađivao na nekoliko video spotova.

"Lažu fotografije" je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati ju iznova, da bi svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem video spotu. Albumom "U po’ ure" možete slušati na svim vodećim streaming servisima, a osim na CD-u, uskoro će ovaj Gibonnijev EP biti objavljen i na vinilu.

item - id = 1130612
related id = 0 -> 1130457
related id = 1 -> 1119424
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2021 10:26