StoryEditor
ShowbizLista poduža

Što su sve spremni ‘izmuljati‘ za ulogu? Mila Kunis lagala je o godinama, ali nadmašila ju je zvijezda Beverly Hillsa, ovo su hollywoodske ‘male laži‘

1. listopada 2020. - 18:00

Male, slatke laži mnogima nisu nepoznanica, posebice kada se treba predstaviti, jer radi što boljeg prvog dojma mnogi će sebi dati "dodatnu vrijednost" kako bi u o očima onih drugih dobili koji plus viška. Laže se tako u mnogim okolnostima, pa čak i u životopisima prilikom slanja molbi za posao, pa ako vas uhvate, snalazite se kako znate.

Glumci su tu posebna priča. Njima pak nitko neće zamjeriti što su lagali oko svojih diploma i vještina, niti će zbog toga ostati bez posla, niti će trpjeti ikakve sankcije. Štoviše, usudili bi se reći da su ovo bile "dobre" laži, jer da ih nizu izrekli teško da bi dobili uloge u kojima su – briljirali...

ROBERT PATTINSON

Robert Pattinson je bio toliko hrabar da je u svom životopisu, kada je tražio ulogu u filmu "Harry Potter i Vatreni pehar" (2005.) lagao da je Amerikanac, a ne Englez, a naveo je da se može podičiti diplomom s Kraljevske akademije dramskih umjetnosti iz Oxforda.

MILA KUNIS

Mila Kunis je dobila ulogu tinejdžerice Jackie Burkhart u američkoj humorističnoj seriji "Lude sedamdesete" (1998.-2006.) kada je imala samo 14 godina. Producenti ove popularne serije, međutim, bili su uvjereni da je ona na pragu punoljetnosti jer im je tako rekla na audiciji.

BEN HARDY

Toliko je htio ulogu Rogera Taylora, bubnjara grupe Queen u filmu "Bohemian Rhapsody" (2018.), tako da je Ben Hardy lagao kako sjajno svira bubnjeve. Redatelj filma Brian Singer je tražio da mu to dokaže videomaterijalom, a Ben se u rekordnom roku snašao – kupio je bubnjeve, angažirao mentora i u dva tjedna mukotrpnog učenja naučio svirati, i to baš pjesme Queena.
Redatelj nije imao primjedbe, a Ben je dobio ulogu.

DANIEL CRAIG

Daniel Craig poznat James Bond također je dobio ulogu u jednom od svojih posljednjih filmova zahvaljujući lažima. Naime, za glavnu ulogu u filmu "Cowboys and Aliens" tražio se glumac koji zna jahati, što je Craig potvrdio iako nije imao pojma o jahanju i konjima. Poput Bena, i on se potrudio i prošao brzi tečaj jahanja, te došao spreman na set.

RACHEL McADAMS i ANNE HATHAWAY

Laganje nije strano ni glumici Rachel McAdams. Kako bi dobila ulogu u filmu "To The Wonder" redateljice Terrence Malick, McAdams je izjavila da obožava konje iako ih se zapravo užasava, te je alergična na iste.

Za jahanje je varala i Anne Hathaway kako bi dobila ulogu u filmu "Planina Brockeback" te navela da neće imati problema s jahanjem. Laž je izišla na vidjelo kada je Anne sjela na konja, a on nije htio slušati njezine naredbe pa je čak i pala. Na sreću, to nije utjecalo na njezinu ulogu u filmu.

GABRIELLE CARTERIS

Najviše godina je ukrala Gabrielle Carteris koja je glumila Andreu Zuckerman u popularnoj seriji "Beverly Hills, 90210". Kao 29-godišnjakinja, glumila je 16-godišnjakinju i to joj je prošlo bez problema. Doduše, teško da je uspjela "skriti" baš svih trinaest godina, no, eto, u svakom slučaju njezin lik je ostao zapamćen.

PAUL MESCAL

Glumac Paul Mescal gotovo je izgubio glavnu ulogu u seriji "Normalni ljudi". Lagao je agentu da posjeduje vozačku dozvolu jer je to bio uvjet za ulogu. I on se potrudio i upisao vozački ispit kako bi bio spreman na snimanju.

SANDRA BULLOCK

Godine 1990. Sandra Bullock prijavila se na audiciju za ulogu znanstvenice u filmu "Ljubavni napitak br. 9" kada je imala 26 godina. Međutim, popularna glumica je u tom trenu ostarila za tri godine, jer u protivnom ne bi dobila glavnu žensku ulogu u spomenutom naslovu.

CHLOE GRACE MORETZ

Težak zadatak sebi je nametnula Chloe Grace Moretz kada je rekla Martinu Scorseseu da je odrasla u malom engleskom selu što je bila prednost, jer se za ulogu u filmu "Čuvar vremena" tražio specifičan engleski naglasak. Ipak, unatoč činjenici što nije kao dijete trčkarala po engleskoj travici, uspjela je svladati narječje zahvaljujući brzoj privatnoj poduci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 04:32