StoryEditor
ShowbizNajljubazniji glumac

Ryan Reynolds o snimanju u Hrvatskoj: ‘Bilo je sjajno. Puno sam slušao o vašoj zemlji i onda shvatio da priče nisu nimalo pretjerane‘

Piše Josip Jurčić/Gloria
13. lipnja 2021. - 14:07

Zvijezda filma ‘Čuvaj me s leđa 2’, koji je preklani snimao u Rijeci, Rovinju i Zagrebu, otkriva zašto je došao na glas kao najljubazniji glumac u Hollywoodu te kako mu je dugogodišnja prijateljica postala supruga, piše Gloria.

Kanadski glumac Ryan Rey­­nolds (44) slovi za najljubazniju osobu u Hollywoodu, čovjeka koji za svakoga ima dobru riječ, nikada ne odbija dati autogram obožavatelju... No, on nije samo dobar nego i jako uspješan. Pokazuju to njegovi hit filmovi “Deadpool” i “Čuvaj me s leđa”, poslovni pothvati s proizvodnjom Aviation Gina te ulaganjem u telekomunikacijsku tvrtku Mint Mobile, no i skladan obiteljski život s kolegicom Blake Lively i njihove tri kćeri - James (6), Inez (4) i Betty (2).

Najmlađi od četvorice sinova veletrgovca Jamesa Chestera i prodavačice Tamare Lee Reynolds odrastao je u Vancouveru, a već s 15 godina napravio je prve glumačke korake. I dok je u prvom dijelu karijere uglavnom dobivao uloge u romantičnim komedijama, pravi uspjeh postigao je posljednjih godina kombinirajući akciju i humor na rubu pristojnosti.

Jedna od takvih dobitnih kombinacija je “Čuvaj me s leđa 2”, nastavak hit filma iz 2017., u kojem tumači osobnog čuvara koji mora paziti na suprugu zloglasnog plaćenog ubojice. Dio filma, u kojem uz Reynoldsa glume meksička diva Salma Hayek i Samuel L. Jackson, sniman je u Hrvatskoj, a u naša kina dolazi 17. lipnja.

Kao da ste postali specijalist za akcijske filmove sa specifičnim humorom. Je li to humor kakav i sami volite?

- Teško mi je odgovoriti na to pitanje. Uvijek mi je draže prepustiti drugima da govore o meni. Ono što mogu reći je da se volim smijati samome sebi te da obožavam apsurdne situacije. I drago mi je da filmovi još mogu gledatelje zabaviti, pružiti im bijeg od svakodnevnih problema.

Kako biste opisali svoju “kemiju” sa Samuelom L. Jacksonom?

- Od trenutka kada sam ga upoznao između mene i Sama stalno nešto krcka i peče. Toliko nam je dobro zajedno da ponekad ne moramo ništa napraviti, samo dođemo pred kamere i zabava počne.

image
Lions Gate/Everett/Profimedia

Kako se Salma Hayek uklopila u vaše muško društvo?

- Savršeno. Ona je naše tajno oružje. Gledatelji očekuju nas dvojicu, a onda se na ekranu pojavi zgodna, pametna i jezičava žena koja potpuno preuzme film. Najbolja pomoć koju smo mogli zamisliti.

Zašto u filmu češće vi stradavate nego Salma ili Samuel?

- Vjerojatno scenaristi imaju nešto protiv mene. U svakoj sceni mi se dogodi nešto grozno pa uglavnom izgledam kao da se moje lice seksalo s kosilicom za travu. No, ne žalim se dok su gledatelji zadovoljni. Film je pun akcijskih scena i eksplozija. 

Što je bilo zabavnije razarati - Amsterdam ili Hrvatsku?

- A ne, nećete me navući da dam odgovor na to pitanje. Nikako ne želim uznemiriti svoje europske prijatelje. Oni znaju da je sve ovo varka, a ja zapravo obožavam Europu. Moram priznati da su obje lokacije spektakularne. Očito je nuspojava mojeg posla da idem po svijetu i otkrivam prekrasna mjesta. I pritom se pravim da je ovo neki posao.

Kako ste se proveli u Hrvatskoj?

- Sjajno. Puno sam slušao o vašoj zemlji, dugo sam je htio posjetiti, a kada sam došao, shvatio sam da priče nisu nimalo pretjerane.

Biste li mogli zamisliti da se nakon odlaska u mirovinu skrasite u Hrvatskoj?

- To uopće nije loš plan, baš bih to mogao napraviti. No, imam još puno godina do mirovine.

Kako ste dobili titulu najljubaznijeg čovjeka u Hollywoodu?

- Ima nešto u mojem karakteru, ali puno je pomogao i gin. On izgladi sve neugodne situacije. Ne znam zašto ljudi misle da su filmske zvijezde neka grozna bića. Nikada nisam glumio s nekim koga bih opisao kao užasnu osobu. Bilo je onih s kojima se ne bih volio previše družiti, ali svi su veliki profesionalci i pristojno se ponašaju. Znaju da su sretni što imaju posao kakav bi poželjelo 99 posto ljudi.

Koliko ste, kao suvlasnik Aviation Gina, angažirani u poslovanju tvrtke?

- Jako puno. Doduše, nećete me često vidjeti u destileriji, i dalje nisam stručnjak za proizvodnju gina, ali upućen sam u sve ostalo - distribuciju, promociju, financije... I, naravno, degustiranje gina.

Imate li osobnog čuvara?

- Ne, to bi bilo smiješno. Vjerojatno svi misle da okolo hodam s 4 - 5 zaštitara, ali visok sam 188 centimetara i doista nema potrebe da me svugdje netko štiti. Uostalom, zaštitari privlače previše pažnje. Ako želim nekamo neprimjetno otići, najbolje je da odem sam.

Poželite li ponekad posao poput zaštitarskog, kojim ne biste pobuđivali interes javnosti?

- Da, to je doista potpuno drugačija situacija i moram priznati da sam na nekoliko trenutaka zavidio svim tim tjelohraniteljima o čijim životima javnost ništa ne zna. No, svatko tko ulazi u ovaj posao mora znati da će novinari htjeti čeprkati po privatnom životu. Zato se i ne uznemiravam previše kada pišu o meni jer znam da je to samo dio ovog posla, i to dio na koji ne mogu utjecati.

Što ste najlošije pročitali o sebi?

- Ne čitam tekstove o sebi. To nije dobro za mentalno zdravlje.

Jeste li se bojali da vas nakon “Deadpoola” nitko neće ozbiljno shvaćati?

- Ne zamaram se time. Obo­žavam ono što radim. Uostalom, niti žudim igrati Hamleta niti bi mi to itko ponudio. Meni je zabavno, publika dobro reagira, ne znam što bih tu mogao kome zamjeriti.

Koje su najveće zablude o životu u Hollywoodu?

- Glumački život u Hollywoodu je težak jer je ovo industrija u kojoj vlada nepovjerenje. Prije nego što sam došao u Los Angeles, dvije godine sam radio u trgovini i mogu vam reći da sam tamo stekao više prijatelja nego u Hollywoodu. Jednostavno, dok je u drugim okolnostima potrebno više mjeseci druženja da biste nekoga zvali prijateljem, u ovoj industriji potrebne su godine da bi se steklo to povjerenje.

image
AFP

Nije li onda neobično da ste se vjenčali s glumicom?

- Možda je to iznimka koja potvrđuje pravilo, jer mi smo godinama bili prijatelji prije nego što smo postali par. Kretali smo se u istom društvu, često razgovarali i izmjenjivali iskustva, a onda je jednoga dana samo nešto zaiskrilo između nas dvoje.

Kakav je osjećaj biti otac troje djece?

- Iznenađujuć. Odrastao sam uz tri starija brata, a sada imam tri kćeri. Kako sam cijeli život u muškom društvu, isprva mi je bilo malo čudno biti okružen s toliko žena. No, obožavam svoju djecu. Trudim se biti što bolji otac, a jedan od trikova je i da nikada nismo dugo razdvojeni kao obitelj. Čak i kada Blake ili ja snimamo film, pokušavamo srediti tako da su curice s nama, da je cijela obitelj uvijek na okupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 23:25