StoryEditor
Showbiz‘ISKOMPLEKSIRANI 16-GODIŠNJAK‘

‘Naručija bi dvi pizzete s majonezom, dva twist offa i pola litre jogurta i iša leć!‘: Marko Pecotić pred kamerama HRT-a o borbi s ovisnošću o hrani

Piše M.P.
3. ožujka 2021. - 09:36
Marko Pecotić: Shvatio sam da sam ja cijeli život hranio onog iskompleksiranog 16-godišnjaka u sebi...Press HRT

"Počeo sam sebe gledati kao 60-godišnjak, koji govori ovome 40-godišnjaku: Slušaj, idiote! Hoće ti to tijelo od 300 kila pomoć da radiš koncerte?

A podsvjesno znaš i da ti je Bog podarija tolike talente, a ti to olako shvaćaš. I da se rugaš sa time..." - ispričao je splitski pjevač Marko Pecotić pred kamerama HRT-a, govoreći o najvećoj borbi koju je prošao u svom životu, onoj s ovisnošću o hrani.

Poznati zabavljač kazivao je kako je sve počelo kretati nizbrdo, kad je dugogodišnje rekreativne treninge u "balunu" zamijenio pjevačkim probama s klapom.

"Nakon svake probe bi išli u kafić, na čevape, pivalo bi se i pilo do 1 ujutro i tu sam ja, u dvije godine, s 86 kila skočio na 103!

Jedno vrime san ima otvoren račun u pekari, toliko sam tamo jea.... 

Naručija bi dvi pizzete s majonezom, dva twist offa i pola litre jogurta i živio rođo! To bi pojea i iša leć!

image
Peco i Silvija prošle su godine u lockdownu pjevali Splićanima iz autobusa, koji je vozio kroz cijeli grad
Tom Dubravec/Cropix


Ti si sretan doslovno 15 sekundi kad pojedeš taj junk, nakon toga ti se spava, mrziš sebe šta si to pojeo, a reka si da nećeš...

I društvo je takvo. Svi ti govore: Ma daj, kako ćeš gladan ić' pivat'" - opisivao je slikovito i bez zadrške Pecotić kako su izgledale godine loših životnih navika, koje su ga dovele pred zid.

'Di si vidija tenora koji nema 120 kila?'

"Tukla mi je po glavi i smrt pokojnog Coce, koji na vrijeme nije shvatio da to nije dobro. Na kraju su svi tu koji su ga ohrabrivali: Ajde, ti si tenor! Tako su i meni govorili: Di si ti vidija tenora koji ne pije i nema 120 kila?! Vidio sam sebe u svemu tome. Pogodilo me."

Splitski pjevač je ovako na proste faktore razložio elemente koji stvaraju ovisnost:

"Šta će mi bit od jedne cole, šta će mi bit od jednog kroasana.... Bit će vam to da će vam mozak reć: Ajde sad, kad si prekršija ovo, prekrši i to i to i tome nema kraja."

Otkrio je i što ga drži da se pridržava zdravo balansirane prehrane i intenzivnog vježbanja.

"Kad znaš di ćeš se vratit, da ćeš se vratit onom debeljku od 113 kila, onda ne želiš tamo!

image
Marko Pecotić na splitskim Bačvicama snimljen 2013. godine
Biljana Gaurina/Cropix


Shvatio sam da sam ja cijeli život hranio onog iskompleksiranog 16-godišnjaka u sebi. Bija sam kralj, pobjednik svih večeri, nitko mi nije mogao parirati ni u čemu! Negativnom. Šta je sramota...

Ali ako se sve to moralo dogoditi da bi došao do ovoga danas, neka je..." - zaključio je Marko Pecotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 12:19