StoryEditor
ShowbizSlika podrhtava

Jutrošnji potres zabilježile su i kamere popularne emisije HRT-a, voditeljski dvojac otkrio nam je što se događalo u studiju: Osjećaj je bio strašan!

23. travnja 2020. - 16:04

Za vrijeme najnovijeg potresa u Zagrebu magnitude 3.2 prema Richteru u 9:52 nisu se tresle samo kamere u hrvatskom Saboru. Iznenadno podrhtvanje tla iznenadilo je i voditelje emisije Dobro jutro Hrvatska Davora Meštrovića i Maju Ciglenečki koji su baš u tom trenutku uživo razgovarali s filmskim kritičarem Danielom Rafaelićem kako bi najavili filmske hitove koji nas uskoro očekuju na programu HRT-a.

Dok se treslo gledatelji su čuli sablasan zvuk kao da nešto pada na tlo, slika je počela podrhtavati, voditeljica je pomalo uplašeno uzdahnula, na što je Meštar rekao: Opet se zatreslo, a Maja nadodala da se upravo dogodio malo jači potres. Oboje su u tom trenutku ostali pribrani iako im je tada samo prolazilo glavom je li sve u redu s njihovim najmilijima i ima li štete na ulicama.

Srećom, uskoro će se pokazati da nije bilo većih posljedica te da je ovaj potres za čak tisuću puta bio manji od onog koji je prije mjesec dana pogodio metropolu kada su mnoge obitelji ostale bez krova nad glavom, a jedna djevojčica, nažalost, poginula.

- Osjećaj je bio strašan, ali sam reagirao kao što smo naučili do sada kad su stresne situacije - zadržati prisebnost i pustiti da sugovornik završi rečenicu. Počeo sam tražiti stranicu seizmološke službe geofizičkog zavoda PMF-a kako bismo imali jedinu točnu i priznatu informaciju. Kako je stranica bila nedostupna, umirili smo gledatelje, pozvali ih da ostanu uz program Hrvatske televizije i pričekaju vijesti u kojima će informacija biti uskoro dostupna. Bilo je stresno, težak osjećaj da ne znam što je s mojima, kako je kod kuće i je li nastala još neka šteta. Ubrzo su bile vijesti, mi smo se javili svojima doma da provjerimo je li sve u redu i pripremili se za odjavu emisije. Nadam se da je ovaj potres bio posljednji, a ovo vrijeme nevolja trebamo hrabro izdržati, rekao nam je Meštar kojeg smo dobili ubrzo nakon završetka emisije.

- Ono što me uplašilo jest to što ovoga puta dijete nije bilo uz mene. Bila sam zabrinuta sve dok mi na mobitel nije stigla poruka da je sve u redu, kazala nam je Maja nastavljujući.

- Uz profesionalnost kolege Davora Meštrovića nije bilo problema zadržati koncentraciju i emisiju privesti kraju u pozitivnom tonu. Potres smo intenzivno osjetili, no Daniela Rafaelića, našeg filmskog kritičara čija je rubrika bila u tijeku, to nimalo nije omelo. Kao pravi profesionalac, nastavio je s filmskom analizom kao da se ništa nije dogodilo. S obzirom na nedavno iskustvo potresa, osjećaj nije bio nepoznat i nije me uhvatila panika. Za vrijeme razornih potresa koji su nas pogodili prije mjesec dana, slušala sam kolegicu Ivanu Radaljac Krušlin u eteru Radio Sljemena. Njezina staloženost i profesionalnost bili su zaista vrijedni divljenja te mislim da je jasno pokazala nama, svojim kolegama, kako se ponijeti u takvoj situaciji, zaključila je voditeljica.

Trenutak kad su se zatresle kamere možete vidjeti ovdje od 2:54 minute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2021 02:57