StoryEditorOCM
HranaNEDJELJNI KOLAČ

Želite nešto slatko? Napravite sočan, a tako jednostavan biskvit sa slatkim kruškama i rogačem kojeg treba peći samo 25 minuta

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
15. listopada 2022. - 17:26

Rogač je godinama bila zapostavljena biljka, ali posljednjih godina sve češće se vraća na našu trpezu. Rogač snižava kolesterol, štiti od toksina, pomaže u jačanju imuniteta i sprječavanju alergija, obiluje ugljikohidratima, riboflavinom, kalijem i kalcijem. Dobra hrana donosi recept za biskvit kolač sa slatkim kruškama i rogačem.

SASTOJCI:

4 jaja

100 g šećera

1 vanilin šećer

150 ml mlijeka

50 ml kokosova ulja

100 g glatkog brašna

100 g mljevenog rogača

1 žlica praška za pecivo

korica pola limuna

4 mekane kruške

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeno kokosovo ulje te žlicu po žlicu brašna u koje ste...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 02:00