Nema puno jela koja djeluju poput vremeplova, samo sklopiš oči i vrate te desetljećima unatrag... Sporo kuhana junetina s pire-krumpirom je definitvno jedno od njih, a recept donosi Dobra hrana.
Priprema: 40 minuta
Pečenje: 2,5 sati
Porcija: 4
SASTOJCI:
1 kg junetine
200 ml crnog vina
2 lovorova lista
2 luka
2 mrkve
1 manji komad celera
200 ml mesnog temeljca
3-4 grančice timijana
5 režnjeva češnjaka
3-4 žlice pelata ili pasate
1,5 kg krumpira
4 žlice maslaca
mlijeko za pire-krumpir
sol i papar
PRIPREMA:
U veliku posudu koja može i u pećnicu najprije stavite žlicu maslaca i dvije žlice ulja. Dodajte junetinu u komadu i zapecite je sa svih strana. Izvadite meso pa na istu masnoću dodajte na veće komade narezanu mrkvu, luk i celer. Ubacite i četiri režnja češnjaka. Dodajte timijan,...