StoryEditorOCM
HranaSačuvajte figuru

Tri sitne promjene i mirni ste: mnogima najdraža hrana koja slovi za 'nezdravu' uz malo truda postaje hranjiva, a podjednako ukusna, ovi recepti gotovi su za tren

Piše J. V.
15. siječnja 2019. - 17:34
shutterstock_337714676

"Junk" hranu vole svi, makar u nekom obliku. Vrećice čipsa, topli sendviči i majoneza mame toliko da ih se mnogi ni ne usude držati u vlastitom hladnjaku - daleko od očiju...

No i od kelja ponekad treba odmoriti, a predah potražiti na "tamnoj" strani piramide namirnica. Prehrana, ponovit će vam to svaki stručnjak, treba biti ponajprije raznovrsna., a preveliko ograničavanje nije zdravo ni za tijelo ni za psihu.

Zato postoji termin koji se u engleskom naziva "comfort food" ("hrana za utjehu"). Za svakoga je to nešto posebno, no u većini slučajeva radi se o visoko kaloričnoj, nezdravoj hrani nakon koje se sigurno ne osjećamo najbolje na svijetu.

Jer koliko god takve namirnice bila utješne, ukusne i primamljive, "ne sjedaju" najbolje na želudac. A tisuće "praznih" kalorija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 02:42