Ovog vikenda donosimo vam sedam tradicionalnih recepata mađarske kuhinje po izboru članova Splitsko-dalmatinske Udruge Mađara.
1. Kokošja juha Ujhazy
Kokoš težine 2 kg prekriti vodom, uskuvati, skidati pjenu. Na komade izrezati 30 dkg karote, 20 dkg peršinovog korijena, 10 dkg kelerabe, 10 dkg cvjetače. S 10 dkg gljiva skinuti opnu, isjeći ih, i zajedno s jednom zelenom paprikom, pomom, očišćenom kapulom, tri češnja češnjaka, strukom peršina, 10 deka selena, i uz 10 deka graška staviti u juhu.
Dodati po prstohvat šafrana, mljevenog đumbira i sol, 20 zrna papra, smanjiti vatru, kuhati dok se meso ne odvoji od kosti, pa ga izvaditi, odstraniti kosti, isjeći na manje komade, i vratiti u juhu. Prestati kuhati. Odvojiti malo juhe, razblažiti je s vodom, u njoj zakuhati 15...