StoryEditorOCM
HranaMaterina spiza

Tonči iz Kaštela podijelio je s nama omiljeni recept svoje bake Jele: uz par trikova, ove juneće tripice svidjet će se i najmlađima

26. siječnja 2019. - 19:20

Tonči Grbeša iz Kaštel Štafilića pamti tripice koje je pripremala njegova baka Jela. Jela ima 84 godine, pune, i još je, kaže unuk Tonči, Bogu hvala, živa i zdrava.

– Moja me Jela naučila sve o kuhanju, a ja sam taj nauk prigrlio i kuham sa srcem. Budući da uvijek spremam za svoja velika društva, odlučio sam danas spremiti, barem na papiru, tripice po receptu moje babe – kaže Tonči.

Jela mu još uvijek pomaže savjetima o kuhanju jer je puno toga skuhala u svom osam desetljeća dugom životu.

– Što stariji, to pametniji, tako kaže moja baba – smije se Tonči.


JUNEĆE TRIPICE

(6 – 8 osoba)

Sastojci:

juneće tripice - 4-5 kg
kapula - 5-6 kom.
bili luk - 3-4 češnja
sol
papar
vegeta
crvena paprika
juneći temeljac - 1,5 litara
karota
poriluk
krumpir - 3-4 komada
petrusimen
lovorov list -...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 09:03