ZA ONE KOJI NE PODNOSE LAKTOZU
Ako ne podnosite laktozu ili se pridržavate veganske prehrane te ne konzumirate mlijeko životinjskog porijekla, oduševit će vas ova sočna i ukusna orahnjača u kojoj je sojino mlijeko poslužilo kao zamjena za kravlje, a jaja su izostavljena. Ova je orahnjača nešto prhkija, ali bogatog okusa i nakon nekoliko dana jednako ukusna kao i prvog dana.
SASTOJCI:
Za tijesto:
1 svježi kvasac
500 g brašna
1 dl ulja
1 žličica soli i 2 žličice šećera
2-3 dl sojinog mlijeka
naribana limunova korica
Za nadjev:
250 g oraha
200 g šećera
sojino mlijeko
100 g grožđica
naribana limunova korica
Za posipanje:
šećer u prahu
PRIPREMA
U šalici pomiješajte 2 žličice šećera, žličicu brašna i izmrvljeni svježi kvasac te smjesu prelijte toplim mlijekom i ostavite da se...