I na ovogodišnjim, 9. danima varenika, manifestaciji koja se, u organizaciji Grada Supetra i u suradnji s nutricionistkinjom Oljom Martinić, 3. i 4. listopada održava u Supetru na otoku Braču, kuhat će se mnoga jela koja će posebnima učiniti upravo varenik, slatki, gusti, bezalkoholni dodatak jelima koji se pravi od grožđa po recepturi staroj dvije tisuće godina.
Ove godine ponudit će se i pet recepata s varenikom za pripravu "eliksira mladosti" koji bi konzumentima trebao podariti dug i zdrav život, no o kakvim se receptima radi i što su im sastojci, čuva se kao iznenađenje za sudionike ovoga gastrodogađaja koji će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Jakovina.
Donosimo nekoliko recepata za jela s varenikom, stotinama godina čuvana u bračkim...
Ove godine ponudit će se i pet recepata s varenikom za pripravu "eliksira mladosti" koji bi konzumentima trebao podariti dug i zdrav život, no o kakvim se receptima radi i što su im sastojci, čuva se kao iznenađenje za sudionike ovoga gastrodogađaja koji će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Jakovina.
Donosimo nekoliko recepata za jela s varenikom, stotinama godina čuvana u bračkim...