1. Pečene balancane
Patlidžani, melancane, balancane, mogu se pripremati na razne načine, među najjednostavnijima je da se dobro operu, izrežu na ploške, stave u posudu, te zasole kako bi im se izvukla gorčina. Ploške potom dopola ispržiti na ulju, staviti ih u posudu, natapkati solju, paprom, petrusimulom, češnjakom. Vratiti opet u tavu, doliti vode i pustiti da se pirjaju dok ne omekšaju.
2. Polpete od balanacana
Balancane isjeći na ploške, posoliti da se izvuče gorčina, kratko skuhati, ocijediti i isjeći na sitne komadiće. Pomiješati ih s jajetom, raskvašenim komadićima starog kruha, petrusimulom, začinskim biljem. Dodati parmezan ili ribani meki sir. Posoliti, popapriti, dodati malo vegete i oblikovati polpete koje se frigaju u vrućem ulju. Ocijediti na papiru.
Patlidžani, melancane, balancane, mogu se pripremati na razne načine, među najjednostavnijima je da se dobro operu, izrežu na ploške, stave u posudu, te zasole kako bi im se izvukla gorčina. Ploške potom dopola ispržiti na ulju, staviti ih u posudu, natapkati solju, paprom, petrusimulom, češnjakom. Vratiti opet u tavu, doliti vode i pustiti da se pirjaju dok ne omekšaju.
2. Polpete od balanacana
Balancane isjeći na ploške, posoliti da se izvuče gorčina, kratko skuhati, ocijediti i isjeći na sitne komadiće. Pomiješati ih s jajetom, raskvašenim komadićima starog kruha, petrusimulom, začinskim biljem. Dodati parmezan ili ribani meki sir. Posoliti, popapriti, dodati malo vegete i oblikovati polpete koje se frigaju u vrućem ulju. Ocijediti na papiru.