StoryEditorOCM
Hranakao obrok ili prilog

Ostalo vam je kruha i ne znate što s njim? Probajte ovaj toskanski specijalitet, kao stvoren je za ljeto: donosimo tradicionalnu i modernu verziju, obje su jednostavne i ukusne

Piše T.S.M.
16. lipnja 2019. - 15:11
shutterstock_711519169

Bacati kruh prava je šteta, osobito ako ste nabavili (ili napravili) neku finiju vrstu. Donosimo vam prijedlog kako ga dobro iskoristit, nije puno kompliciran, a jako je ukusan i može biti samostalno jelo ili prilog uz, recimo, jela s gradela.

Riječ je o panzanelli, starom toskanskom specijalitetu, za kojeg vam nudimo i starinski i osuvremenjeni recept pa isprobajte koji vam se više sviđa. Kladimo se da ćete uživati u oba, jer osim kruha u panzanellu idu pome, krastavci, kapula, maslinovo ulje i aromatični mediteranski začini. Kao stvorena je za ljeto!

Tradicionalna verzija

oko 400 grama kruha (u originalu se koristi toskanki kruh, nalik našoj pogači)
500 grama zrelih, čvrstih rajčica
1 krastavac
1 kapula (najbolje odgovara ljubičasta)
maslinovo ulje
kvasina (po mogućnosti bijela,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 04:45