StoryEditorOCM
HranaZA MALE I VELIKE

Omiljeni ljetni ručak: napravite jednostavan umak s mljevenim mesom i napunite tikvice

Piše MOZAIK SD
31. kolovoza 2022. - 08:00

Ne znate što bi danas za ručak, a imate tikvice u frižideru? Napravite jednostavan umak s mljevenim mesom i napunite tikvice. Koristite mljeveno meso po želji, a umjesto klasičnog umaka na bazi rajčice, napravite ovaj s kiselim vrhnjem, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

4 tikvice

400 g mljevenog mesa po želji

1 rajčica

1 mrkva

1 luk

1 korijen peršina

100 g Gaude

1 žlica kiselog vrhnja

4-5 grančica timijana

1 šaka svježeg bosiljka

Malo svježeg peršina

Maslinovo ulje

Sol i papar

PRIPREMA:

Tikvice izdubite, premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 180 °C na 20-ak minuta. Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte meso i pustite da poprimi boju pa dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, luk i rajčicu. Dodajte i ostatke tikvice. Ubacite peršin,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 03:01