![<p>Glavni kuhar i vlasnik konobe Otprilike Ovako Davor Grabovac Graba: Tek kad počnemo živit od domaćeg svita, onda možemo pričat o ozbiljnon ugostiteljstvu, s glavon i repon.</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/23/o_25152218_1024.jpg)
Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo! Repliku iz kultnog "Sjećaš li se Dolly Bell?" zacijelo bi bez mnogo dvojenja mogao glasno ponoviti svaki imalo upućeniji domaći izjelica ili "foodie". Jer, bez obzira na stotinu manjih i većih problema, manjak educiranih konobara i kuhinjskog osoblja, kaotične kategorizacije, sezonske sjecikese koji improviziranim "brzogrizima", pseudo-konobama i tavernama kradu kruh ozbiljnim restoraterima..., hrvatska je gastronomska scena i dalje u uzletu.
"'Nova Europa' i nije više tako nova, no kulinarska 'geopolitika" se polako kreće, a umjesto potpisa na međunarodne sporazume, ovisi o onome što piše u gastronomskim kritikama i vodičima. 'Realpolitika' jedne zemlje također uključuje i gastronomsku ponudu, što Hrvatska dobro znade dok se pri...