StoryEditorOCM
HranaNEOBIČNI OKUSI

Njegove kolače obožava Severina, za slasticama i sladoledima poludili Splićani, a evo i recepta za cheesecake s lavandom

Piše Ines Stipetić/Gloria
7. listopada 2022. - 15:21
Zagreb, 061022. Greenery Procaffe. Slasticar Luka Klimczak predstavio svoje slastice. Na fotografiji: Luka Klimczak.Marko Todorov/Cropix

Poljski slastičar koji se prije osam godina zaljubio u Split i tamo otvorio slastičarnicu, stigao je na jedan dan u Zagreb i oduševio sve koji su kušali njegove kolače i sladolede, piše Gloria.

Za njegovim sladoledima i slasticama luduju Splićani i turisti koji dolaze u grad podno Marjana, a ovih dana u njima su, nažalost prekratko, uživali i Zagrepčani.

On je Luka Klimczak, poljski slastičar koji se prije osam godina zaljubio u Split i kraj tamošnjeg HNK-a otvorio slastičarnicu pred kojom je uvijek red. A kako i ne bi bio kada su njegovi sladoledi potpuno prirodni, prepuni najfinijih neobičnih okusa baziranih na lokalnim začinskim travama, medu, maslinovom ulju pa čak i čvarcima. Njegova vjerna mušterija je i Severina koja, kako otkriva, uz sladolede najviše voli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. studeni 2024 05:40