Tijekom ljeta svi preferiraju povrće, pa evo jednog jednostavnog recepta za sve ljubitelje balancana, rajčica i paprika. Najviše vremena oduzet će vam sjeckanje povrća, a jednom kada sve ubacite u lonac, pustite da se krčka i uživajte u šalici kave, piše Dobra hrana.
SASTOJCI:
1 luk
2 režnja češnjaka
1 tikvica
1 balancana
2 rajčice
1 paprika
2-3 šake riže
začinsko bilje po želji (peršin, bosiljak...)
20 g maslaca
sol i papar
ulje
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sjeckani luk. Pustite da dobije boju, a zatim dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte na kockice nasjeckanu tikvicu, patlidžan i papriku, pirjajte kratko, začinite soli i paprom pa dodajte rajčicu. Pustite da sokovi ispare, dodajte rižu, kuhajte 2 minute, a zatim dodajte temeljac ili vodu. Dodatno začinite...