Gospođa Manda bila je nedavno domaćica u RTL-ovoj "Večeri za 5 na selu", nakon čega je njezin recept za musaku s keljem postao vrlo tražen na društvenim mrežama.
RTL ga je otkrio, a mi ga donosimo kao prijedlog za današnji ručak. Zvuči savršeno jednostavno.
Sastojci:
veća glavica kelja
5 jaja
sir
griz
mozzarela
parmezan
Priprema:
Skuhati u slanoj vodi kelj, odvojiti bjelanjke od žumanjaka, bjelance umutiti u snijeg.
Kad je kelj kuhan, ohladiti i izrezati na sitne trakice. U to lagano umješati bjelanjce s dvije žlice griza, dodati sol, papar, eventualno dodatni začin po ukusu.
Pleh premazati s maslacem i jedan dio nadjeva staviti u namazani pleh. Poredati mozzarelu i rasporediti drugi dio nadjeva. Umutiti žumanjca s vrhnjem za kuhanje i parmezanom, zaliti musaku i peći oko 20 m...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....