StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK

Malo drugačiji blagdanski ručak: riblje fritule, smotuljci od šunke i hrena, juha od patke s jetrenim okruglicama i preukusni božićni panj

24. prosinca 2020. - 09:34

Ništa nam ovaj Božić pokvariti neće, ni korona, ni strahovi, ni krize, ništa. I ništa nam neće onemogućiti da se makar na koji dan opustimo, i da u malom, probranom društvu, u nikada drugačijem Božiću uživamo u obitelj, u sreći što jedan od najljepših blagdana slavimo s najbližima.

U Dalmaciji kao i obično nemamo bijeli Božić, još nas uvijek trese južina, nema ni prave zime. Ali tko nam smeta napraviti topli punč, nazdraviti uz aperitiv, popit čaj uz božićne kolačiće i druge slatkarije.

Ne može danas svatko sebi priuštiti bakalar, ali tko nam brani pohovati srdelu, napuniti je nadjevom, ili umjesto skupe delicije sa sjevera gozbu prirediti od pristupačnijeg oslića. Jer tko oslića a la bakalar probao nije, taj nije shvatio kako se i od jeftinije ribe gozba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 05:16