StoryEditorOCM
HranaHRANA, KRUH, SRDELIJADA

Lako je Bijaćima kad imaju kuharicu Danicu, ali i malešne i vrijedne ruke svoje djece: srdele ‘na sto načina‘ su bile za prste polizat‘, a Periske izvanredna inspiracija

15. listopada 2021. - 17:40

Svjetski dan hrane, Dana kruha i zahvalnosti, te projektni dan 5. Srdelijada na temu Periska – zaštićeni endem Jadranskog mora.

Trostruka je to svečanost uspješno održana u Osnovnoj školi Bijaći u Kaštel Novom, a cilj projekta je senzibilizirati djecu na očuvanje podmorja i bogatstva koje se pod morem nalazi.


Poznato je kako periska sve ugroženija u našem akvatoriju i upravo je to bila misao vodilja nastavnicima i ravnateljici škole Bijaći, Jadranki Šošić, pri odabiru teme ovogodišnje Srdelijade.

- S obzirom na ugroženost Periske, odlučili smo ovu godinu posvetiti "Loščuri-Periski“, kako je odavna nazivaju u Kaštelima.


Svaki kutak naše škole danas je bio u znaku ovog zaštićenog endema, pa su tako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:43