StoryEditorOCM
HranaNije prženje

Korak koji sto posto preskačete: orašaste plodove grickate onako kako ih kupite u trgovini, ali malo tko zna da zahtjevaju 'pripremu'; Jedan potez je ključan

Piše J. V.
17. rujna 2019. - 22:37

Čak i ako ste mislili da o blagodatima orašastih plodova znate sve, o njihovoj pripremi vjerojatno ne vodite računa. Dapače, možda vam i sama riječ "priprema" u ovome kontekstu zvuči nepotrebno, budući da ih grickate upravo onako, kako ih i kupite u trgovini.

Njihov nedostatak izaziva teške probleme sa zdravljem, ali nisu svi poželjni u dijeti: evo što je prava istina o orašastim plodovima

No postoji jedan korak koji bi mogao biti ključan u kasnijoj apsorpciji nutrijenata koje oraščiči nude. I ne, ne radi se o njihovom prženju, iako je i to proces zbog kojeg miriše cijela kuća, a i okus orašćića je bolji.

Riječ je, a ovdje će se neki i razočarati, o - namakanju.

"Namakanjem sirovih oraščića, žitarica i grahorica (uključujući leću, grašak i grah) minerali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 05:23