Svakodnevno smo pred izazovom hoćemo li pojesti nešto što nam je „na dohvat ruke“ ili se organizirano posvetiti obrocima i konzumirati hranu bogatu nutrijentima. Iako suvremene prehrambene preporuke na vrh piramide stavljaju isklijalo sjeme – klice - rijetko posežemo upravo za tim namirnicama.
Često ne znamo kako male proklijale sjemenke uklopiti u standardne jelovnike. No, to se mijenja upoznavanjem ljekovitosti ovih moćnih namirnica - tvrdi Tončika Cukrov, inače profesorica povijesti i povijesti umjetnosti, koja je zanimanje za zdrave stilove življenja i prirodnu prehranu otkrila još početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, a prva znanja s područja makrobiotike stekla je kod Jadranke Boban-Pejić te drugih svjetskih renomiranih stručnjaka za to područje.
Budući...
Često ne znamo kako male proklijale sjemenke uklopiti u standardne jelovnike. No, to se mijenja upoznavanjem ljekovitosti ovih moćnih namirnica - tvrdi Tončika Cukrov, inače profesorica povijesti i povijesti umjetnosti, koja je zanimanje za zdrave stilove življenja i prirodnu prehranu otkrila još početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, a prva znanja s područja makrobiotike stekla je kod Jadranke Boban-Pejić te drugih svjetskih renomiranih stručnjaka za to područje.
Budući...